Под ръководството на Николай Костов Левски се класира за плейофите

...
Под ръководството на Николай Костов Левски се класира за плейофите
Коментари Харесай

Николай Костов се нареди до Витлачил, Люпко и Мъри

Под управлението на Николай Костов Левски се класира за плейофите в Лигата на конференциите. " Сините " са в серия от 4 следващи дуела без загуба на континенталната сцена. Такова нещо по принцип рядко се отдава на тима. И с тази поредност Костов се подреди до едни от най-изявените наставници в историята на клуба, написа " Тема Спорт ".

Първият, който реализира такова нещо, е Рудолф Витлачил. Прави го при втория си престой при " сините ". Чехословашко-австрийският експерт класира Левски на 1/4-финалите в шампионата за КНК през сезон 1969/70, като бие на два пъти Вестманея, а по-късно отстрани с триумф и тъждество швейцарския Санкт Гален. Татко Руди, както е именуван от почитателите, изненадва и Гурник Забже в семейството, само че загуба на открито стопира похода на отбора.

В края на 20-и и началото на 21-ви век Люпко Петрович на два пъти прави серии от по 4 следващи мача без загуба в евротурнирите. През 1999/00 с него сините отстраняват Апоел Никозия и Хайдук Сплит, преди да отпаднат от Ювентус, а през 2001/02 попарата му сърбат Железничар и Бран.

Станимир Стоилов също има 2 сходни поредици. При това едната е в пролетни елиминации за УЕФА през 2005/06 - подчинява Артмедия и Удинезе за четвъртфинал в шампионата, а в идната акция влиза в групите на ШЛ, като минава без проваляне против Сиони и Киево.

През 2010/11 - последният път, в който Левски игра групи в евротурнирите, Ясен Петров и тимът му влязоха в тях, без да паднат в шестте дуела.

" Билд " предизвести Айнтрахт: Горко ви, в случай че бразилците на Левски се развихрят

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР