Под ръководството на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов се проведе

...
Под ръководството на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов се проведе
Коментари Харесай

Борислав Сарафов представи приоритетите на прокуратурата

Под управлението на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов се организира Национално заседание на Прокуратурата на Република България. Участие в съвещанието взеха Мария Павлова, заместител на основния прокурор, административните ръководители на апелативните, окръжните и военно-окръжните прокуратури, завеждащите отдели във ВКП, ВАП и следствието, както и членове на Прокурорска гилдия на Висшия правосъден съвет, оповестиха от прокуратурата.

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов набеляза целите пред работата на прокуратурата и следствието – дейната работа по делата, свързани с незаконния трафик на мигранти с оглед засиления мигрантски напън над страната, закононарушенията, породени от водачи, ръководещи моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, както и следствията против лица с имунитет.

Главният прокурор обърна особено внимание на срочното привършване на досъдебните производства, в това число и на тези, които след закриването на Специализираната прокуратура са били разпределени към окръжните прокуратури. " Едно следствие в продължение на 3-4 години е неприятно правораздаване, а бавното правораздаване води до съмнение в обществото към работата на правосъдната власт “, акцентира Борислав Сарафов, като посочи, че бързината не следва да се отразява на качеството на работата на прокурорите и следователите.

В рамките на Националното заседание на Прокуратура на Република България с присъединяване на членовете на Прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет бяха дискутирани и въпроси от учредителен и административен темперамент.

Предстои и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов и заместител основният прокурор Мария Павлова да започват обиколки на апелативните региони, с цел да проведат срещи с прокурорите и следователите по места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР