Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Ловеч, ТО

...
Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Ловеч, ТО
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Ловеч ръководи досъдебно производство за незаконна преработка, производство и държане на оръжия, боеприпаси и взривни вещества

Под управлението и надзора на Районна прокуратура – Ловеч, Търговско отделение – Тетевен се организира следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществени закононарушения по член 337 и 339 от Наказателен кодекс, по тази причина, че се прави противозаконна преправка, произвеждане и държане на оръжия, муниции и взривни субстанции.

След извършена от ГДБОП-МВР профилирана полицейска интервенция на територията на областите Ловеч, Плевен и Враца, на 12 юни 2024 година от профилираните отдели на Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ са арестувани 7 лица за период до 24 часа.

При осъществените дейности по следствието са претърсени 8 адреса и 4 автомобила. Открити и конфискувани са противозаконни оръжия: ловна пушка, 2 броя въздушни пушки със следи от намеса, голям брой револвери и револвери, 2 броя въздушни револвери, 5 броя газ-сигнални револвери, както и елементи за разнообразни по тип и системи оръжия: дула, цев със затворна рама, цевни кутии, затвори, патронници, пълнители за оръжия, оптични принадлежности. Иззети са още: 752 броя муниции за късо нарезно, дълго нарезно и гладкоцевно оръжие от разнообразни калибри, както и 231 патрона за нарезно оръжие и 3 буркана, съдържащо мрачно гранулирано вещество, наподобяващо барутна примес.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР