Под предния капак на автомобилите може да бъде забелязан доста

...
Под предния капак на автомобилите може да бъде забелязан доста
Коментари Харесай

Защо под капака на колата е закачен стикер 1,4% и какво означава

Под предния похлупак на колите може да бъде видян много чудноват стикер с обозначението " 1.4% ". В някои случаи цифрата може да е друга, само че признакът до числата постоянно остава неизменен.
Много, изключително начинаещите водачи, не знаят и даже не допускат какво значи този стикер и за какво е нужен.
Очевидно е, че стикерите под капака на двигателното поделение на колата с всевъзможни странни обозначения са прикрепени с причина. Ярък образец е стикерът „ 1,4% “, върху който е изобразен и признакът на предните светлини на автомобила.
Далеч не всеки водач знае защо тъкмо е нужно всичко това. Всъщност всичко е напълно просто. Това е " подсказка " за настройката на фаровете благодарение на коректор за осветителните принадлежности.
Забележка: както може би се досещате, на стикерите на другите модели коли могат да бъдат указани разнообразни стойности. По предписание те варират от 1 до 1,5 %. Тези цифри зависят на първо място от модела на осветителните принадлежности, както и от структурата на автомобила.
Всеки лидер рано или късно се сблъсква с обстоятелството, че фаровете не са задоволително ефикасни в тъмните часове на денонощието. Най-често се случва яркостта на фаровете да е задоволителна, само че в това време да няма нужна видимост.
Освен това ярките фарове в такава обстановка стартират да заслепяват наближаващите водачи. Всичко това се случва заради погрешно заложени настройки на осветителните принадлежности.
Понякога стикерите са сменени от щампи със същите стойности и значение върху пластмасови елементи под капака в двигателното поделение.
Как да разберем смисъла на указаните цифри? Всички те ще подхождат единствено в случай че осветителното съоръжение и нейният коректор в автомобила работят изцяло изправно. Така да вземем за пример, при стойност 1,3% на разстояние от 1 метър лъчът светлина ще бъде спуснат с 13 мм.
източник: auto.blitz.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР