Под патронажа на вицепрезидента се проведе първият в България Golden

...
Под патронажа на вицепрезидента се проведе първият в България Golden
Коментари Харесай

Първият в България Golden FEMI Film Festival се проведе под патронажа на вицепрезидента Йотова

Под патронажа на вицепрезидента се организира първият в България Golden FEMI Film Festival. Художествен шеф е режисьорката Ефемия Фард,  уредник и основател на първия по рода си конгрес в страната ни. Акцент във фестивала са дамите продуценти, режисьори и сценаристи, оповестяват от президентския прессекретариат.

Йотова дефинира фестивала като новаторски, който има най-важната задача – „ да изтупа всекидневието и да провокира към размисъл върху разнообразни проблеми от огромния калейдоскоп на човешкия живот “. Фестивалът цели да разпространява неконвенционални, професионални и студентски филми, артистични произведения и практики, които се характеризират със синтез на изкуство и култура, архитектура, дизайн, технология, педагогика, образование, екология, запазване на здравето и други

„ Една от тематиките на филмите е насилието против дами. Днес изпращаме нашето мощно обръщение - „ Не “ на насилието против дамите. Всеки ден, всички дружно би трябвало да се борим с това ужасно събитие, което придобива все по-големи размери “, посочи вицепрезидентът.

На първия Golden FEMI Film Festival участваха над 500 кино лентата от 63 страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР