Под надзора на Софийска районна прокуратура се извършва проверка по

...
Под надзора на Софийска районна прокуратура се извършва проверка по
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за агресивни кучета в двора на бившия плувен басейн „Мария Луиза“

Под надзора на Софийска районна прокуратура се прави инспекция по сигнал за отглеждани нападателни кучета в двора на някогашния плувен басейн „ Мария Луиза “. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Преписката е формирана по материали, изпратени от 01 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи, в които се показва, че на 8 март 2020 година в гр.София лицето Г. П. разхожда кучето си порода „ Бордър Коли “ в парк „ Борисова градина “, наоколо до някогашния плувен басейн „ Мария Луиза “. То било пуснато да се движи свободно, без мотив. По време на разходката животното влезнало в двора на плувния комплекс, където било нападнато и убито от намиращите се там две кучета, порода „ Кане Корсо “.

Питбули едвам не раздраха мъж от Монтана

По преписката неотложно е постановено осъществяването на инспекция, която да откри нарушена ли е целостта на оградното оборудване, а на притежателя на двете кучета е разпоредено да даде документи за регистрация на животните.

Указано е да се ревизира по какъв начин се отглеждат те и дали изискванията дават отговор на условията по Закона за отбрана на животните и на Закона за ветеринарномедицинската активност.

Следва да се откри и дали притежателят на животните е извършил отговорностите си да не позволява те сами да напущат мястото на развъждане, да навлизат в непозната благосъстоятелност или на публични места, както и да предотврати всяка демонстрация на голословна експанзия на кучетата на публични места и при обстановки, застрашаващи живота и здравето на хора и животни.

Предстои да бъдат снети пояснения от всички осведомени със случая лица, измежду които шефът и изпълнителният шеф на някогашния плувен басейн „ Мария Луиза “, както и представители на общинското дружество „ Екоравновесие “.

След привършване на инспекцията, наблюдаващият прокурор ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение и следва ли да бъде формирано досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР