Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършва проверка за управление

...
Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършва проверка за управление
Коментари Харесай

Извършват проверка за управление на автомобил от 13-годишно момче след употреба на алкохол

Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се прави инспекция за ръководство на лек автомобил от 13-годишно момче след приложимост на алкохол.

На 21.07.2022 година, към 1,20 часа, е бил получен сигнал в районно управление (на МВР) – Раковски за това, че лек автомобил, марка „ Опел Тигра “, който се е движел в посока от гр. Раковски към с. Отец Кирилово, е излязъл отвън пътното платно за придвижване и се намира в близката равнища. На място пристигнали полицейски екипи. Колата е била ръководена от 13-годишно момче. При осъществен тест за алкохол с техническо средство „ Алкотест Дрегер “, тестът отчела централизация на алкохол в кръвта му от 1,42 промила.

Установено е, че преди да се качи в автомобила малолетният бил със свои връстници на спортно игрище в гр. Раковски, където използвали алкохол – бира. По-късно той се върнал в дома си, откъдето взел ключа от автомобила, употребен от майка му, привел го в придвижване и потеглил в посока към с. Отец Кирилово. По пътя изгубил надзор, напуснал пътното платно и навлязъл в близката равнища. Детето не е потърпевшо.

Лицето е малолетно и не предстои на наказателна отговорност. В хода на инспекцията е бил формиран акт на майката за осъществено нарушаване по Закона за придвижване по пътищата. Регистрационните табели на автомобила са свалени след случая и той е дерегистриран.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР