Под наблюдението на Районна прокуратура – Враца се проведе разследване

...
Под наблюдението на Районна прокуратура – Враца се проведе разследване
Коментари Харесай

Наказаха агресивен врачанин, тормозил жената и децата си

Под наблюдението на Районна прокуратура – Враца се организира следствие по досъдебно произвеждане против П. Х., упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Подсъдимият П. Х. няколко години живеел на фамилни начала с Ц. С. Отношенията сред двамата се влошили след раждането на сина им през 2014 година Мъжът употребявал алкохол и проявявал експанзия.
Дори и след раздялата им П. Х. траял с грубото си държание, както по отношение на дамата, по този начин и против децата й. Пострадалата сезирала съда с искане за налагане на ограничения за отбрана по Закона за отбрана от домашното принуждение.
На 15.01.2020 година по отношение на подсъдимия била издадена ограничаваща заповед. Било му неразрешено да доближава на по-малко от 150 метра Ц. С. и децата, жилището и детската градина в ж.к. „ Сениче “ във Враца за период от 18 месеца.
Около 10 часа на 31.10.2020 година в пияно положение П. Х. влезнал в жилището на Ц. С. На възмущението на дамата по отношение на дейностите му й отвърнал, че „ заповедта е изтекла “. В момента, когато тя извикала полицията, подсъдимият избягал.
По случая е било формирано досъдебно произвеждане. Разпитан в качеството на обвинен П. Х. е признал виновността си и е изразил страдание за осъщественото.
Между отбраната на подсъдимия и Районна прокуратура – Враца е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. Наложено му е наказване „ санкция “ в размер на 1500 лв..
Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР