Под блокада осъмна старозагорското село Паничерево. Селото е второто населено

...
Под блокада осъмна старозагорското село Паничерево. Селото е второто населено
Коментари Харесай

Безотговорен циганин постави цяло село в Старозагорско под карантина

Под обсада осъмна старозагорското село Паничерево. Селото е второто обитаемо място у нас след Банско сложено под карантина, откакто болен ром с потвърден ковид избяга във вторник от клиниката за инфекциозни и заразни заболявания при болничното заведение в Стара Загораи, нае такси и се прибрал в дома си в гурковското село. Полицията го задържа и го върна назад в болничното заведение. Заради него от среднощ управляващите блокираха селото за идващите 14 дни.

От вторник вечерта със заповед на здравния министър Кирил Ананиев селото бе затворено за 14-дневна карантина. В него има 5-има инфектирани с ковид, а един от тях избягал от университетската болница в Стара Затора, където бил на лекуване. Мъжът е постъпил в лечебното заведение с температура, има и съпътстващи болести като диабет и високо кръвно налягане.
Влизането и излизането от селото е неразрешено. Хората с непрекъснат адрес в Паничерево могат да се приберат в домовете си до 20 часа през днешния ден. Иначе ще би трябвало да изчакат 2 седмици. Изключение от възбраната се позволява единствено във връзка с чиновници на районните здравни инспекции, чиновници на органите на Министерство на вътрешните работи и медицински експерти от центровете за незабавна здравна помощ или други лечебни заведения, фармацевти и помощник-фармацевти. Местните не могат да напущат домовете си, с изключение на за доставяне с хранителни и лекарствени артикули, услуги на банки или при нужда от здравна помощ. Лицата, които се нуждаят от здравна помощ се свързват по телефона с общопрактикуващия си доктор или в случай че нямат подобен с Регионална здравна инспекция- Стара Загора, от където ще получат инструкции съгласно случая.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР