Под 10% от жилищата у нас са застраховани и това

...
Под 10% от жилищата у нас са застраховани и това
Коментари Харесай

По-малко от 10% са застрахованите жилища в България

Под 10% от жилищата у нас са застраховани и това съставлява сериозен проблем както на самостоятелно, по този начин и на публично равнище. В случай на естествено злополучие стотици семейства могат да понесат тежки загуби, а няма различен механизъм, с изключение на застраховането, който да подкрепи възобновяване от вредите.

Това е и мотивът Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) да стартира осведомителна акция с фокус върху имущественото обезпечаване " Застраховка на дома: Запази своя свят ". Кампанията цели да обясни нуждата и изгодите от имуществените застраховки като инструмент за обезпечаване на финансова и житейска непоклатимост.

Основите акценти са сложени върху практическите аспекти, свързани с избора на подобаваща за самостоятелната обстановка имуществена застраховка и обявление на вреди.

„ Поредната осведомителна акция на АБЗ неслучайно слага на фокус имуществено обезпечаване. Природните бедствия зачестяват - в международен мащаб икономическите загуби от естествени бедствия като наводнения, урагани, градушки и суша са нарастнали над 15-20 пъти спрямо тези преди 50 години.

У нас единствено за последната година се случиха няколко тежки наводнения и други бедствия. Реалност са и други неподходящи събития, които могат да увредят собствеността ни. С акцията предоставяме потребна за хората информация за имуществените застраховки и обясняваме защитната им роля им за персоналното ни богатство. “,  посочи Константин Велев, ръководител на АБЗ.

Кампанията е с дълготрайност два месеца, като в рамките й ще се проведат редица интензивности, измежду които акция в обществените мрежи посредством страниците на АБЗ във Фейсбук и LinkedIn, игра-тест с награди „ Твоето застрахователно IQ: Имуществено обезпечаване “ и осведомителни събития.

За задачите на акцията АБЗ е подготвила поредност от материали, с които се коментират изгодите от имуществените застраховки, главните стъпки при избор и подписване на подобаваща за персоналната обстановка застраховка на дома, типовете имуществени застраховки, предлагани на българския пазар и техните характерности.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР