Почувствал се лидер на водеща партия и виждащ се като

...
Почувствал се лидер на водеща партия и виждащ се като
Коментари Харесай

Кирил Петков: Чухме се с Нинова, Христо Иванов и Слави. Много харесвам Радев и искам той да е президент, защото е перфектният военачалник

Почувствал се водач на водеща партия и виждащ се като новия министър председател на България, Кирил Петков с ненаситност дава изявленията, прави обширни разбори и " чертае светлото бъдеще " на страната, под ръководството на Политическа партия и... коалиция.

" Още през днешния ден ще влезем в диалози с другите водачи. Има доста тематики, които ни сплотяват ", съобщи в ефира на Нова телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. " Искаме да създадем работни групи и да съберем всички партии, с които имаме общи политики, сподели още той и добави, че лидерската среща ще бъде направена, само че тя няма да е кое министерство на кого ще бъде, а за ясни политики с ясни резултати по тематики. Трябва да си изкараме всичките партии своите специалисти и експерти, с цел да можем да свършим работата, за която сме се събрали ", съобщи още той.
свързани новини76309преди 17 часа
Петков съобщи, че всички би трябвало да знаят, че има една обща цел и тя е национална. " Аз съм сигурен, че всички тези хора, с които се надяваме да създадем коалиция, ще имаме повече допирни точки, в сравнение с разграничителните ".

Запитан дали е получил към този момент поздравления за изборната победа от другите партийни водачи, той отговори: " Поздравихме се и с Корнелия Нинова, и с Христо Иванов. И със Слави се чухме. АЗ му се обадих, с цел да му кажа, че тръгваме с едно положително желание за обща работа. Имаше един доста градивен пай диалог с всеки един от тези водачи. Не сме преговаряли ".

" Това, което всички започваме да осъзнаваме - няма " нечии " гласове, има хора, които те поддържат ", съобщи той.

" Тук има едно нещо, което е доста оптимистично - че имаме едно много огромно болшинство на хора, които желаят смяна. Ако махнем персоналното его и си кажем - абе, този път България има потребност от коалиция и тематиките са толкоз значими, че никой не може да си разреши още веднъж да се върви на избори ", означи Петков.

Запитан по какъв начин ще проецират с основния прокурор, той отговори: " Главният прокурор е точка, която изисква конституционно болшинство. Затова би трябвало да помислим какъв е пътят това да се случи - ще питаме нашите съдружни сътрудници за това. Една първа стъпка би била да тръгнем през КПКОНПИ, която би трябвало да проработи като една доста мощна антикорупционна комисия ".

На въпрос дали той ще бъде министър председателят, а Асен Василев - финансов министър, той съобщи: " Логично е аз да бъда премиер-министър, а Асен - финансов министър. Но в случай че нашите съдружни сътрудници ни убедят, че някой има още по-добро CV от Асен Василев, или по-добро обучение или ефикасност, бихме се вслушали. Всеки, който може да даде по-голяма опция за реализиране на общите цели, които сме поставили на масата, бихме приели хората с най-хубавите качества ".

Запитан дали Бойко Рашков дава отговор на условията на Политическа партия за " ред и сигурност ", той отговори: " Аз персонално одобрявам Бойко Рашков. Вътрешният министър би трябвало да пази гласовете на гласоподавателите на всички партии. " Трябва ни човек, който да има смелостта когато получи закани - да издържи ", съобщи Петков и добави, че би трябвало да се влезе диалогично и може някой от съдружните им сътрудници да има необикновен специалист, за който той не знае. " Мисля, че Бойко Рашков е самостоятелен ".

" Аз персонално доста го одобрявам, само че никога няма да влезем в съдружни полемики с имена, които сме хвърлили в медиите ", съобщи Петков.

Той се закани, че всеки, който е употребявал публични средства за персонални цели, би трябвало да получи своята отговорност. " Има алена линия - едната е, че би трябвало да се смени основният прокурор. Максимално бързо би трябвало да се прокара и закона за КПКОНПИ ", съобщи той. Петков обаче не съумя да отговори по какъв начин това ще се случи, въпросът бил " обща цел ".

На въпрос по какъв начин счита да действа по проблема " Северна Македония ", той съобщи: " Трябва да се създадат работни групи. Правилните работни групи би трябвало да са освен от историци, а от хора от бизнеса, инфраструктурата. Не е обикновено аз да мога да отида до Скопие през Виена. Да свалим целия проблем с добросъседството с Македония единствено на база историята. Нищо не става в този живот единствено с лозунги, става с работа. Няма по какъв начин да кажем дали сме се разбрали или не, без да сме положили за това труд с най-хубавите тимове, с най-хубавите експерти ".

Кирил Петков даде мнение и за проблема със зеления документ и съобщи, че е доста удовлетворен, че има подобен и за антителата: " Другото, което бихме създали, е една по-масова осведомителна акция за какво е добре да се ваксинираш ".

На въпрос за новите задължения, той съобщи, че те били заложени още от финансовия министър Ананиев. Относно Плана за възобновяване Петков съобщи, че реалистично първите пари трябвало да дойдат " сигурно при започване на идната година ".

" Аз доста одобрявам господин Радев. И доста желая той да бъде президент на България, тъй като той е съвършеният пълководец ", съобщи в края на диалога Кирил Петков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР