Почувствах се много зле, когато разбрах, че нашите доскорошни приятели

...
Почувствах се много зле, когато разбрах, че нашите доскорошни приятели
Коментари Харесай

Румен Христов призна: Стана ми зле, когато „Демократична България” подкрепиха Мая Манолова

Почувствах се доста зле, когато разбрах, че нашите досегашни другари от „ Демократична България” поддържаха Мая Манолова. Това съобщи пред bTV водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов във връзка острите думи на премиера Бойко Борисов за „ Демократична България “ по време на Националната работна среща на ГЕРБ преди дни.

Христов участва на срещата и стоеше паралелно до Борисов, когато той насочи рецензиите си към самопровъзгласилата се десница. Той призна, че се е почувствал зле преди този момент – преди втория тур на локалните избори.

„ Очевидно е, че гласовете, които тя (Манолова) получи на втори тур бяха от Демократична България, а явно гласове от Българска социалистическа партия отидоха на втория тур за претенденти за районни кметове на ДБ”, счита Христов.

„ Когато подкрепяш главния си конкурент, а този главен конкурент е представител на Българска социалистическа партия, която няма нищо общо с европейските социалистически партии, не може да не бъдеш отчаян. Не единствено Борисов, а и аз “, съобщи той.

„ Едно е да обявиш публично кого подкрепяш, друго е да пуснеш по структурите, това което е контрактувано. Винаги пред медиите може да кажеш едно, а може да се контракти друго”, разяснява още Христов.

Той посочи, че е най-разочарован от ДСБ, с които са били до неотдавна са били дружно – в една празненство или една коалиция.

Относно техния коментар, че думите на Борисов са „ първичен политически цинизъм” водачът на Съюз на демократичните сили сподели: „ Сега ще има замерване с реплики, само че това не оказва помощ на демокрацията в България. Хубаво е да паднат маските и да стане ясно кой кой е”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР