Почти всички големи градове у нас завършиха миналата година със

...
Почти всички големи градове у нас завършиха миналата година със
Коментари Харесай

Жилищата във Варна продължават да поскъпват, основните купувачи са българи

Почти всички огромни градове у нас приключиха предходната година със спад на имотните покупко-продажби с едно изключение – Варна. Благодарение на доста мощното първо тримесечие и растежа през второто, морската столица съумя да реализира годишен растеж на покупко-продажбите от 3,5%, макар че второто полугодие и там беше по-слабо спрямо рекордната 2021 година
 
Миналата година във Варна е почнало строителството на 700 нови здания, което е с 63% повече по отношение на 2021 година Българите са съществени купувачи на жилища във Варна, а претекстовете им за покупка са разнообразни. Търсят се главно парцели за облекчаване на жилищни потребности, а желани са кварталите с добре построена инфраструктура, съществуване на търговски обекти и учебни заведения и детски градини.
 
През последните години дейни на пазара във Варна са и българи, които работят в чужбина. Те главно търсят жилища с положителни местоположения, в квартали наоколо до морето, с добре построена инфраструктура и с панорамни гледки. Все повече купувачи от тази група влагат в жилища в затворени комплекси.
 
Интерес към покупка на парцел във Варна и покрайнините има и от чужденци. Палитрата е пъстра, само че измежду най-активните са рускоговорещите и немскоговорещите купувачи. Все по-активни купувачи са и досегашните украински наематели.
 
Източник: Investor
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР