Почти всички (98%) випускници на Телерик академия се реализират успешно

...
Почти всички (98%) випускници на Телерик академия се реализират успешно
Коментари Харесай

Почти 100% от завършилите "Телерик академия" се реализират успешно

Почти всички (98%) випускници на " Телерик академия " се осъществят сполучливо в софтуерната промишленост, оповестиха от просветителната организация, която приготвя цифрови експерти. Заплатите на повече от половината (58%) от приключилите програмата са над междинните за софтуерния бранш в България, а 80% от тях – над междинното за страната.

Това демонстрират резултатите от извършено през август изследване, което наблюдава кариерното развиване на курсистите, приключили " Професионалната Телерик академия " в интервала 2010-2016 година В него присъединяване взимат над 300 души.

През ноември стартира нова шестмесечна стратегия за образование на софтуерни експерти – Telerik Academy Alpha. Желаещите могат да аплайват до 8 октомври на уеб страницата на " Телерик академия ", като изберат едно от две профилирани посоки – разработка на уеб приложения с.NET или с JavaScript. Участието е гратис.

Успешен начало и бързо развиване на кариерата

Завършилите курсисти стартират своето професионално развиване с летящ старт. Една трета биват назначени още до момента в който се образоват, а над половината (52%) - до 1-2 месеца след края на програмата. Голяма част от курсистите (80%) стартират като " младши експерт ", а други (12%) стартират работа непосредствено на равнище Regular. И единствено за година близо 70% от курсистите доближават идващия стадий от кариерата си, демонстрира изследването.

Финансово заплащане над междинното и добър стандарт на живот

 Почти 100% от приключилите
Над половината от приключилите академията през 2016 година, имат начална заплата сред 1000 и 2000 лева, а при 21% тя надвишава 2000 лева С повишаване на опита равнището на възнагражденията се усилва доста. Днес при 58% от всички интервюирани чистото месечно възнаграждение е по-високо от междинната за ИТ бранша чиста заплата от 2752 лева с включен 10% бонус съгласно Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). 81% от приключилите са удовлетворени от стандарта, който поддържат в България.

Конкурентоспособност

Участниците се приготвят за едни от най-търсените в промишлеността специалности, най-предпочитани от които са: разработчик на уеб приложения (69%), Front-end програмист (25%) и разработчик надлежно на десктоп приложения (16%) и на мобилни приложения (16%).

Изградената в академията основа подкрепя също и безпроблемното преодоляване на нови езици и технологии, сочи още изследването сочи. Близо 90% от интервюираните дефинират този развой като елементарен. Над 90% от тях считат, че това се дължи на образованието им в " Телерик академия ".

 Почти 100% от приключилите
Детайлна инфографика с резултатите от изследването можете да видите тук, а диалог с двама от създателите на " Телерик академия " - за бъдещото й развиване и бизнес проекти - тук.

Вече 8 години " Телерик академия " подкрепя бързия кариерен старт на начинаещи софтуерни инженери. Завършилите се осъществят във водещи компании като Amazon, Гугъл, SAP, VMware, IBM, Skyscanner и Leanplum. Възпитаници на академията способстват и за триумфа на 20 от 25-те най-големи софтуерни компании в България, както и са измежду отличените в годишните ранглисти на Forbes " 30 под 30 ". Желаещите да станат един от тях могат да аплайват в програмата Telerik Academy Alpha до 8 октомври на telerikacademy.com/alpha.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР