Почти всеки си има любима поза за сън. Според специалистите

...
Почти всеки си има любима поза за сън. Според специалистите
Коментари Харесай

Никога не спете на дясната си страна!

Почти всеки си има обичана поза за сън. Според експертите обаче, в случай че сте привикнали да спите на дясната си страна, най-добре да измененията позата.

Според проучване, дело на здравния специалист доктор Джон Дуйяр, има най-малко няколко основателни аргументи да не спим на дясната си страна, написа сп. Journal of Clinical Gastroenterology, представено от woman.bg.

За да бъде сънят ви здравословен, отпускащ и зареждащ с сила, най-добре е да спите обърнати на ляво.

Лимфна система работи по-добре
Лимфната система е онази част от имунната система, която дава отговор за превозването на значими хранителни субстанции и извеждането на отпадните артикули отвън организма. Ако лежим на ляво, където се намира далакът, ускоряваме преноса на отпадни артикули към него. Така, до момента в който спите, ще помогнете на тялото да се освободи от непотребните субстанции и токсините.

Няма да имате киселини
Някои от нас познават неприятното възприятие, наречено рефлукс. Ако обаче спите на лявата си страна, няма да имате кисели и их раната няма да се връща. Защото хранопроводът е от дясно.

Храносмилането се усъвършенства
Спането на ляво се отразява удобно на работата на стомаха и панкреаса. Храносмилателните сокове се канализират и ензимите на задстомашната жлеза се отделят по-лесно. Ако обаче спите, обърнати на дясно, стомахът притиска панкреаса и това затруднява храносмилането..

Сърцето се усеща по-добре
Като лежите, обърнати на дясно, подкрепяме помпената функционалност на сърцето. Причина за това е аортата, която е извита наляво от него. Следователно, в случай че сте обърнати надясно, кръвта би трябвало да върви съвсем наопаки...
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР