Почти всеки обича да похапва грах. Тази бобова храна е

...
Почти всеки обича да похапва грах. Тази бобова храна е
Коментари Харесай

С този лесен трик веднага разбираме дали грахът в буркана е твърд или сладък и мек

Почти всеки обича да похапва грах. Тази бобова храна е доста вкусна, а и потребна. От нея съумяваме да извлечем протеини и редица други субстанции, нужни за организма ни. Колкото по-често консумираме ястия с грах, толкоз по-добре за нас.

Много е значимо обаче да умеем да избираме верния артикул от рафта в магазина. Не всеки човек си подготвя самичък зимнината, което значи, че си я набира от комерсиалната верига.
 Много бърза и доста вкусна грахова чорба! Много бърза и доста вкусна грахова чорба!
Обикновено готвенето на грах лишава много време, тъй като той би трябвало да бъде наквасен за няколко часа.  Точно и за това приготвянет...

Ще ви споделим един елементарен трик, с помощта на който ще можете да изберете тъкмо оня грах, с който желаете да приготвите ястието – сладостен и мек.
Как елементарно да разберем какъв е грахът в буркана? Четете етикета
Това е предписание номер едно. Задължително обърнете внимание на етикета на буркана. Имайте поради, че за консервиране нормално се употребяват сладки сортове. Ако това обаче не е упоменато, имайте едно мислено.

Друго, което можете да наблюдавате върху етикета, е количеството на въглехидратите в състава. Ако то е по-малко от 5 грама, продуктът ще е корав и няма да е подобаващ за салати. Ако е над 6,5 грама, можете да го прибавите към останалите храни в кошницата си.
Следете датата на произвеждане  Кой не би трябвало да яде грах Кой не би трябвало да яде грах
Зеленият грах изобилства от потребни субстанции. Той е източник на протеини, фибри, витамини С и В. С потреблението на една порция от него...

Още едно значимо нещо, което всеки би трябвало да знае. Месеците, в които се събира най-вкусният грах, са юни, юли и август. Той би трябвало да се консервира незабавно, с цел да бъде тънък, гальовен, сладостен и мек. Когато четете етикета, постоянно обръщайте внимание на датата на произвеждане.

Разбира се, в случай че въпреки всичко забравите да следвате тези рекомендации и най-после установите, че грахът е корав и несъответствуващ за салати, напълно не значи, че би трябвало да го хвърляте. Предлагаме ви да сготвите с него вкусна чорба и да зарадвате цялото си семейство.

Бъдете изобретателни и въпреки всичко не пропускайте да се възползвате от препоръките, които споделяме с вас!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР