Почти цялата Светла седмица ще бъде белязана от преминаването над

...
Почти цялата Светла седмица ще бъде белязана от преминаването над
Коментари Харесай

Времето до края на месеца: Дъжд цяла седмица, после високи температури

Почти цялата Светла седмица ще бъде белязана от прекосяването над Балканите на обширна област с ниско атмосферно налягане.

От понеделник до сряда облачността ще е с минимални разкъсвания, а преваляванията – повсеместни. В обособени точки на страната, с по-голяма възможност в Източна България, количеството дъжд ще доближи 50-60 литра на квадратен метър.

Ще има условия за гръмотевични процеси с дребна градушка – в понеделник това важи за Югоизтока.

Вятърът ще е от изток, като в понеделник поривите му ще са най-силни в Дунавската низина. Температурите заран ще са сред 5 и 10 градуса, следобяд – от 13 до 18-20, само че единствено в най-топлите региони.

От четвъртък до неделя облачността към този момент ще е раздрана, преди обед може да има и слънце. Валежите обаче ще продължат, ще са по-активни в топлите часове следобяд и вечерта. Ще са с местен темперамент, само че още веднъж в някои региони с пролетни гръмотевични стихии, от които може да се чака и дребна градушка. В четвъртък условия за по-мощни такива процеси ще има в Източна България, а от петък до неделя – в западната половина на страната.

Към края на Светлата седмица температурите леко ще се покачат с градус два.

През последната седмица на април времето ще поеме курс към стабилизиране. В началото на този интервал се позволява прекосяването на леден фронт към 25-26 април с гръмотевични процеси и местни следобедни превалявания в Северна и Западна България. След това обаче множеството метеорологични модели предвиждат антициклон, с който дните ще са слънчеви и топли. Ако средиземноморските въздушни маси съумеят да избутат студа задоволително на север, има възможност краят на април да е с дневни температури над 25 градуса, предава Нова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР