Почти цяла България е покрита от сняг.Това показва сателитна снимка

...
Почти цяла България е покрита от сняг.Това показва сателитна снимка
Коментари Харесай

Снимка от сателит показа къде има сняг в България

Почти цяла България е покрита от сняг.

Това демонстрира сателитна фотография от " Метео Балканс ".

Изключения вършат Черноморието - Варна и Бургас и елементи от Горнотракийската равнина - Стара Загора и Пловдив.

Тази нощ облачността от запад ще се усилва и вплътнява и до сутринта тук-там в западните региони ще превали сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в планинските региони ще се усили. На места в низините и котловините ще е съвсем безшумно и там ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са сред минус 4° и 1°, в София - към минус 3°, съобщи Морето.нет.

Утре над Черноморието ще е най-вече облачно и прохладно. Ще духа мощен вятър от юг-югозапад. Валежи от дъжд ще има тук-там, основно в следобедните часове. Температурите ще се покачат и оптималните ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, по здрач на север от нос Калиакра - ще доближи и 5 бала.

За територията на община Варна за на следващия ден е обявен жълт код за мощен вятър със скорост 14-19 m/s (50-69 km/h) и пориви до 24 m/s (90 km/h).

На 28 ноември слънцето във Варна изгрява в 7:17 часа и залязва в 16:35 часа. Продължителността на деня е 9 часа и 18 минути. Фаза на луната е един ден след пълнолуние.

Във вътрешността на страната ще бъде най-вече облачно, с валежи от дъжд, преди обяд в Западна България - от сняг. Вятърът ще е от юг-югозапад, в множеството места ще е до сдържан, в източните региони и тук-там северно от планините ще е мощен и краткотрайно плевел. С него ще се придвижва топъл въздух. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са от 3°-4° в равнините и котловините с безшумно и мъгливо време, до 13°-14° тук-там в Югоизточна България и Централния Предбалкан, в София - към 5°.

Над планините ще е облачно, с валежи от сняг, на повече места и по-значителни в масивите от Югозападна България. Ще духа мощен, вечерта и плевел вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се покачват. Със стоплянето, височината, под която дъждът ще е от дъжд ще се покачва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР