Почти тихо със слаб вятър и кратки валежи. Такава е

...
Почти тихо със слаб вятър и кратки валежи. Такава е
Коментари Харесай

Почти тихо със слаб вятър и кратки валежи

Почти безшумно със слаб вятър и къси превалявания. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за днешния ден. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, в София – към 5°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, вечерта ще стартира да се покачва.
Още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност
и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици; тук-там явленията ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в Източна България – сдържан, от юг-югоизток. Максималните температури ще останат без основна смяна, най-вече сред 13° и 18°, София – към 12°.
По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания,
след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 3-4 бала.
Над планините облачността ще бъде забележителна.
Ще има и превалявания от дъжд, над към 1500 метра – от сняг, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е сдържан и мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра – към 1°.
В понеделник ще бъде прохладно с сдържан, в Дунавската низина и Източна България – мощен вятър
от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, единствено на обособени места, основно в планините и североизточните региони, ще превали временен дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, а оптималните – сред 15° и 20°.

През нощта против вторник от югозапад ще стартират нови превалявания, които бързо ще обзет цялата страна. Има нараснала възможност тук-там да са интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, само че дневните ще се намалят с 2 до 4 градуса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР