Почти сигурни сме, че няма човек, който да не си

...
Почти сигурни сме, че няма човек, който да не си
Коментари Харесай

Луди ли сме, ако си говорим сами

Почти сигурни сме, че няма човек, който да не си е приказвал самичък - най-малко един път. По принцип видяно в профил наподобява много необичайно, а и не са малко тези, които биват заклеймявани като вманиачен поради това, че го вършат.

Според психотерапевта Лиса Ферентц, в това да си приказваме сами няма нищо необичайно. Тя даже предизвиква хората, с които работи, да го вършат.

Ферентц счита, че изразяването на мислите ни на глас, когато сме сами, е доста потребно за осъзнаването на дадена обстановка, в която сме попаднали.

Този вътрешен монолог оформя всички наши следващи мисли и прочувствени положения. Ако сме отрицателно настроени още от сутринта, то шансът целият ни ден да премине в отрицателни страсти е значителен.
 Снимка 437442

Най-добрият метод да го избегнем е като запишем на един лист всички неща, за които сме признателни, че имаме. След това би трябвало да ги повторим на глас. А в случай че решим да дискутираме със себе си нещо на глас, също не трябва да се тормозим да го вършим.

Това надалеч не ни прави луди, а даже ни оказва помощ. Изговаряйки на глас отрицателните неща, които ни затормозяват, вършим огромна крачка към превъзмогването им, написа Reader`s Digest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР