Почти секунда по-бърз на обиколка – Люис Хамилтън сякаш не

...
Почти секунда по-бърз на обиколка – Люис Хамилтън сякаш не
Коментари Харесай

Хамилтън много по-бърз от Фетел

Почти секунда по-бърз на обиколка – Люис Хамилтън като че ли не е излизал в зимна почивка и продължава лудото каране от предходния сезон. Световният първенец на „ Мерцедес “ завоюва изрично първия пряк двубой против огромния си противник Себастиан Фетел („ Ферари “) за 2018 година Двамата четирикратни първенци си „ свериха часовниците “ в последния ден на тестванията в Барселона. Сравнението от времената на най-бързите им обиколки е изрично в интерес на Хамилтън. Той фиксира най-хубавото достижение – 1:19,333 минути, до момента в който Фетел спря хронометрите на 1:20,241 мин. Второ време даде Стофел Вандорн с „ Макларън “ – 1:19,854 мин.

 M148720

Няма точна информация кой от тях какъв брой крепко е натискал газта и какъв брой бензин е имал в резервоара, тъй като това се отразява на времената. Времето още веднъж беше студено. Пилотът на „ Ферари “ навъртя доста километри и направи 96 обиколки. Хамилтън остана на трасето за 59 обиколки.

 M148706

„ Беше тежка и студена седмица, в която не успяхме да намерим отговори на множеството от нашите въпроси. Засега можем единствено да отбележим, че изминахме доста километри “, разяснява Фетел. Той разгласи, че все още тимът на „ Мерцедес “ е огромният любимец за продобиване на купите при водачите и при конструкторите през 2018 година „ Нашата цел е да бъдем още по-близо до тях, след което да ги изпреварим “, сподели германецът.

Втората част от тестванията са идната седмица от вторник до петък на пистата „ Каталуня “. Сезонът стартира с обичайното първо съревнование за Гран при на Австралия в Мелбърн на 25 март. Миналата година там завоюва Фетел, който се показа мощно напролет, само че след лятната пауза Хамилтън го остави зад себе си със серия победи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР