Почти половината от анкетираните потребители на Binance инвестират в криптовалути

...
Почти половината от анкетираните потребители на Binance инвестират в криптовалути
Коментари Харесай

45% от клиентите на Binance разчитат на криптовалути за допълнителен доход

Почти половината от интервюираните консуматори на Binance влагат в криптовалути за обезпечаване на спомагателен приход, а 36% означават постигането на финансова сигурност и самостоятелност като съществена мотивация за потребление на криптовалути за спестявания.

Това сочат данни от изследване на Binance, водещата световна блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи в света. 

В изследването са участвалинад 1100 респонденти.

45% от интервюираните показват желанието си за обезпечаване на спомагателни приходи като главен претекст за използването на криптовалути, следвано от спестяването на пари (19%) и компенсирането равнището на инфлацията (9%).

Впечатление прави отговорът на един от респондентите, който споделя по какъв начин възходящата инфлация в страната му (Азия) оказва все по-голям напън върху способността му да заплаща университетските си такси, заради което употребява криптоспестовни артикули, с цел да усили капитала си и резервира цената на спестяванията си.

Повече от една трета от интервюираните споделят, че високите такси (19%) и бавното култивиране на преводи (14%) са най-големите провокации при работата с обичайните финансови системи и услуги, и избират работата с цифрови активи, която им обезпечава своевременен продан на суми, без съвсем никакви такси.

76% от респондентите показват, че криптовалутите могат да играят роля за понижаване неравенството в приходите или финансовите разлики в обществото. 19% означават като главно преимущество понижената взаимозависимост от обичайните финансови институции, а за 18% от тях тази система е транспарантна и сигурна.

Осигуряването на финансов достъп до хора, които не употребяват обичайно банкиране, е преимущество за 17% от интервюираните. За 16% от тях водеща е опцията за трансгранични преводи без медиатори, а за други 16% – по-големият надзор върху техните активи и вложения. 

Крипто за обезпечаване на спомагателни приходи:

За респондентите, чиято съществена приложимост на криптовалути е за приемане на спомагателен приход: 23% от тях показват, че задачата им е да добавят главния си приход, други 23% я употребяват, с цел да спестят за жилище, а 21% – за инвестиция в други цифрови активи.

Крипто Natives:

Мнозинството от участниците в изследването не са начинаещи в света на криптовалутите – 59% от тях имат криптовалути и боравят с криптоактиви сред 1 и 5 години, 14% – от над пет години, а едвам 12% са начинаещите, които употребяват крипто от по-малко от 6 месеца.

Крипто за икономисване:

36% употребяват криптовалути за икономисване, защото в тях откриват финансова сигурност и самостоятелност, 16% – за струпване на по-добра рента върху спестяванията си, а 14% – като пенсионен фонд.

Въздействие на крипто върху потребителите:

Потребителите на Binance споделят по какъв начин инвестицията в криптовалути е повлияла позитивно на живота им: 20% оповестяват, че тя е нараснала цената на капиталовия им портфейл, 18% декларират, че им е предоставила благоприятни условия за приемане на спомагателни приходи посредством търговия, 15% имат достъп до повече финансови услуги, 14% покачват финансовия си надзор, а 12% се възползват от по-бързи и по-евтини трансгранични преводи.

Резултатите от изследването се основават на обща извадка от 1 172 лица. Проучването е извършено в интервала 15 ноември 2023 година – 6 декември 2023 година в платформата Binance Survey и е отворено за консуматори, регистрирани в Азия и Тихоокеанския район, Близкия изток, Европа, Африка и Латинска Америка.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР