Почти по един случаи на сифилис диагностицират лекарите всеки ден

...
Почти по един случаи на сифилис диагностицират лекарите всеки ден
Коментари Харесай

По един българин на ден пипва сифилис заради отказ от презерватив по време на секс

Почти по един случаи на сифилис диагностицират лекарите всеки ден в страната, демонстрират данни на Националната стратегия за предварителна защита и надзор на ХИВ и полово излъчени инфекции, написа в. „ Монитор “. 367 са били те за предходната година, от когато са последните систематизирани сведения. Те са намалели нищожно по отношение на 2015-а, когато са били 465 души. Всички случаи са вследствие на секс без презерватив със полов сътрудник. 36 са новооткритите с венерически заболявания от януари до края на октомври, като 27 са със сифилис. От тях 15 са мъже, а останалите 12 - дами.

И това е забавно! Безопасен ли е оралният секс и какъв е произходът му? Четете още забавни вести и потребни препоръки за вашето здраве в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Най-уязвимите възрастови групи са младежите, които занапред стартират да водят сексуален живот - от 15 до 19 години, и хората в дейна възраст - от 20 до 44 години. С гонорея, другото название на трипера, през предходната година са регистрирани 115 индивида в цялата страна, като от тях 91 са мъже и 24 дами. За тази година броят се резервира почти същият. Около 20 000 лв. излиза лекуването на един инфектиран с вируса на СПИН годишно, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

В взаимозависимост от положението му и нужната доза и композиция от антиретровирусна терапия сумата може да варира, само че нищожно, разясни доктор Мария Замфирова, държавен специалист от отдел „ Превенция и профилактика на заболяванията и зависимостите “ в Министерство на здравеопазването. На 300 000 лв. възлиза курсът на лекуване на един възпален за 15-20 години, колкото нормално е преживяемостта на носителите на ХИВ вируса. 207 са откритите случаи на серопозитивни през 2016 година, демонстрират данни на Националната стратегия за предварителна защита и надзор на ХИВ и полово излъчени инфекции. От началото на тази година до 30 октомври новорегистрираните са общо 194-ма от тях 20 са дами, а 174-ма мъже.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР