Почти няма жена, която да не е гледала ,,Сексът и

...
Почти няма жена, която да не е гледала ,,Сексът и
Коментари Харесай

,,Сексът и градът през погледа на поколение Gen Z

Почти няма жена, която да не е гледала,,Сексът и градът ”. Както има безчет фенове на сериала, по този начин е подложен и на сериозна рецензия. 

Периодът, в който се излъчваше поредицата, бе когато Millennials бяха в своята младост, а Gen Z още бяха дребни деца. Сега обаче те са огромни хора и могат да проучват и да пречупват през личната си призма.  

Анонимен публицист от поколението Gen Z публикува в independent.co.uk своя взор върху сериала. Ето какво споделя тя:   
 Как се трансформираха звездите от  Как се трансформираха звездите от  Как се трансформираха звездите от  Как се трансформираха звездите от
Когато Сексът и градът беше излъчен през 1998 година, родителите ми към момента не бяха женени. Когато шоуто завърши през 2004 година, бях на три години. Сега съм на 22 години и виждам сериала за първи път.  

Подобно на Кари Брадшоу, аз съм публицист, който живее в Ню Йорк, само че тук приликите свършват.  

Няма да се преструвам, че приказвам от името нацяло потомство, само че като Gen Zer мога да ви кажа, откакто изгледах няколко епизода, не съм почитател.  
 Разберете коя героиня от,,Сексът и градът  Разберете коя героиня от,,Сексът и градът  Разберете коя героиня от,,Сексът и градът  Разберете коя героиня от,,Сексът и градът
Проблемът ми не е в това, че сериалът е стар, а в това, че е съвсем отвратително ужасяващ и се концентрира към герои, които са, почтено казано, ужасни хора (и ужасни приятели).  

Не че не знаех за шоуто. Израснах, превъртайки каналите и гледайки непрекъснатите повторения, само че в никакъв случай не ми беше разрешено да го виждам. Секс прекарванията на четири 30-годишни дами, мародерстващи из Манхатън, съгласно майка ми бяха „ прекомерно несъответствуващи “.  

Откакто се реалокирах в Ню Йорк за писателска работа, описах доста вицове за това, че съм в епохата на Кари Брадшоу , а в същото време нямах никаква визия коя е тя.  
 Какво се случи със „ Сексът и градът “? 10 доказателства, че продължението е цялостен неуспех  Какво се случи със „ Сексът и градът “? 10 доказателства, че продължението е цялостен неуспех  Какво се случи със „ Сексът и градът “? 10 доказателства, че продължението е цялостен неуспех  Какво се случи със „ Сексът и градът “? 10 доказателства, че продължението е цялостен неуспех
Сега, когато гледах шоуто, е ясно, че не съм в някаква ера на Кари Брадшоу.  

Първо, пребивавам в Южен Бруклин, на 50 минути от работното място, а не в къща в Горен Ийст Сайд. Не вървя всеки ден на брънч, не пия първокласни коктейли всяка вечер по питейните заведения с приятелите си. Кой може да си разреши да яде на открито толкоз постоянно?  

Що се отнася до срещите - постоянно слушам за неволите на моите другари, тъй че допускам, че в това отношение имаме нещо общо, само че те рядко сменят сътрудници, за разлика от героините в сериала. 
 15 любопитни обстоятелството за продължението на „ Сексът и градът “  15 любопитни обстоятелството за продължението на „ Сексът и градът “  15 любопитни обстоятелството за продължението на „ Сексът и градът “  15 любопитни обстоятелството за продължението на „ Сексът и градът “
Аз също по този начин съм част от потомство, в което не е необичайно някой от околните ви другари да се разпознава като човек с друга полова ориентировка. Моите връстници и аз бяхме доста млади, когато гей браковете бяха легализирани в Съединени американски щати.  

Когато Кари се среща за малко с бисексуален мъж на име Шон, всяка от другите три основни героини предлага извънредно остарели възгледи по тематиката за неговата половост.  

Шарлот твърди, че бисексуалните мъже лишават всички необвързани мъже в Ню Йорк. Миранда го назовава лаком, а съгласно Саманта той не е наясно със себе си и желае да опита от всичко.  
 50 любопитни обстоятелството за  50 любопитни обстоятелството за  50 любопитни обстоятелството за  50 любопитни обстоятелството за
Бисексуалният не е някой, който е „ комплициран “. Бисексуалността е доста действителна полова ориентировка.  

Друга значима тематика, която е в прорез с моите Gen Z възгледи, е тази за абортите.  

В четвърти сезон Миранда инцидентно забременява от някогашния си другар Стив и незабавно взима решение да направи аборт. Тя споделя на приятелките си, което кара Саманта и Кари да разкрият, че те също са правили аборт.  
                             

Проблемът ми идва, когато Шарлот, на която е казано, че има дребен късмет да зачене по натурален път, употребява тази информация и упреква Миранда.  

Докато пристигна часът на Миранда за процедурата, тя взима решение да задържи бебето. Въпреки че в началото епизодът подхожда непосредствено и транспарантно към тематиката , решението на Миранда да не направи аборт наподобява е подбудено от публичен напън, съгласно който се схваща, че решението ѝ е неверно.  

Абортът би трябвало да бъде алтернатива за всички дами. Щях да имам толкоз доста почитание към епизода, в случай че Миранда остане вярна и се затвърди в избора, който прави първоначално. 
                             

В трети сезон Саманта се среща с негър продуцент и се сбива със сестра му, която не утвърждава той да излиза с бяла жена. 

Саманта прибягва до обидни думи към сестрата на колегата си. Така ли би работил някой в действителния живот? Разбира се, че не.  

По-късно през сезона, разгорещената Саманта се нервира от транссексуалните служащи, които подвигат звук пред прозореца на жилището й в Митпакинг Дистрикт измежду нощ. Тя употребява унизителни обиди повече от един път, а по-късно хвърля кофа с вода върху тях.  
                             

Може би това беше белег на времето, само че нито една от тези сюжетни линии не се поддържа през днешния ден.  

Знам, че не съм единственият човек на света, който ненавижда Кари. Тя основава ненужна драма за себе си, упреква други хора, по-късно моли приятелите си за поддръжка - и наподобява в никакъв случай не еволюира оттатък този отровен модел. Само след няколко епизода открих, че се отвращавам от шоуто. 

Саманта е неприятна и наподобява, че има малко морал. Тя споделя, че задачата й в живота е „ да прави секс като мъж “, само че това не извинява някои от нейните грабителски дейности.  
                             

Миранда наподобява принудена да намира отрицателното във всичко. Тя не може да разреши на никого, в това число приятелите й, да бъдат удовлетворени от избора си. Понякога е целесъобразно, само че открих, че непрекъснатата негативност е изцеждаща за гледане.  

Хареса ми Шарлот първоначално, изключително в сезон първи, когато тя имаше мощна воля относно това какви полови дейности ще и няма да предприеме. Но тя се оказа най-лошата. Тя е егоистична, повърхностна и като цяло има ужасяващ темперамент. Вместо да се поучи от прекарванията си, тя хленчеше, неведнъж правеше същата неточност. 

Никога не съм бил очевидец на група дами да приказват толкоз намерено (и често) за секс в което и да е друго предаване и аз или моите връстници от Gen Z не сме не запомнили какъв брой революционни бяха техните диалози за орален секс и мастурбация, когато излъчиха сериала за пръв път.  

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР