Почти няма хора, които да не се умиляват от възможността

...
Почти няма хора, които да не се умиляват от възможността
Коментари Харесай

Хипоалергенни породи котки

Почти няма хора, които да не се умиляват от опцията да имат пухкаво мъркащо коте вкъщи. За част от искащите обаче това се оказва ненадейно огромно предизвикателство, тъй като имат алергия към котки.

За благополучие природата се е погрижила за този проблем. Съществуват породи котки, които са хипоалергенни. За да не бъдат подведени хората, нужно е да се посочи, че на 100 % хипоалергенни котки няма. Всяка от тях създава някакво количество пърхот, само че въпреки всичко някои от тях популяризират по-малко и са по-добри за хората с алергии.

Кои породи могат да бъдат домашни любимци за по-склонните към алергични реакции?

Най-напред това са породите котки без четина или с малко окосмяване.

Котка сфинкс

Алергичният недостиг прави тази котка скъпа за страдащи от алергия. Кожата на Сфинкса би трябвало да се поддържа чиста, нуждае се от повече грижи, само че пък е съвършен сателит на чувствителни хора освен поради това си качество, а и поради доста други свои достолепия.

 Сфинксът е хипоалергенна котка Снимка: pexels/pixabay.com

Корниш рекс

Тези котета не са без четина, тя е къса, мека, вълнообразна и не се отделя като при други породи, няма и подкосъм. Корниш рекс са доста красиви животни, приятни на досег и гушкане, с доста прекрасен манталитет и лесни за гледане.

Руска синя котка

Това красиво творение се счита за най-привързаната котка в света. Късичката сиво-синя четина на котката има сребрист отблясък, а дълбоките котешки зелени очи на тази хубавица в действителност омагьосват. Те са способни да усещат възприятията на своя притежател и основават необикновено мощна връзка с него. Алергените стоят покрай кожата на котето, тъй като козината му е доста плътна и къса, прилича кадифе.

Сиамска котка

Сиамките са една от най-хубавите благоприятни условия за известна порода домакински любим за страдащите от алергии. Сиамските котаци доста добре се схващат със стопаните и са привързани към тях в добавка към качеството да не провокират алергични пристъпи. Те чест избор за котка за алергични хора.

Сибирска котка

 Сибирската котка е хипоалергенна

Сред пухчовците с гъста четина има и такива, които няма да докарат алергии на стопаните си, защото създават по-малко FelD1 протеин от тези, които провокират алергични реакции у сензитивните хора. Те са интелигентни и се схващат добре с други животни и с деца, което е още едно преимущество към хипоалергенната им природа.

Бенгалската котка, яванската котка, ориенталската късокосместа, балийската котка и бирманската котка и още доста прелестни породи принадлежат към хипоалергенните котки и са опция за хората, които обичат тези прелестни животни, да имат домакински любим, без страданията, които носят алергиите към тях.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР