Почти няма човек, който да не обича слънчевите лъчи. За

...
Почти няма човек, който да не обича слънчевите лъчи. За
Коментари Харесай

Защо да ползваме слънцезащитен крем през зимата

Почти няма човек, който да не обича слънчевите лъчи. За нас това е източник на благополучие, наслада, мотив за усмивки и като цяло зареждане с сила. За страдание, слънчевите лъчи не са изключително потребни за кожата ни. Важно е да я пазиме, освен през летните месеци, само че и зимата. Вредните UV са причина за появяването на слънчеви изгаряния, алергии, хиперпигментация и фотостареене.

Каква е разликата сред слънцезащитните артикули за зима и лято?

Тези, които са направени за зимата, са на основата на мазнини. Летните обаче са на водна основа. Причината за това е, че водата замръзва при прекомерно ниски температури и вместо кремът да защищити кожата, той просто ще замръзне на лицето ви. Съдържанието на мазнини оказва помощ на кожата да се защищити от дехидратация и има защитна преграда, което е значимо при студените месеци. А ето и няколко съвета за това по какъв начин да се грижите за кожата си по време на зимните месеци.

Не пропускайте да нанесете крем за слънце

Така предпазвате от стареенето на кожата, появяването на петна и други проблеми. Хората се сещат за това, когато петната към този момент са факт, само че тогава няма какво толкоз са е направи. Хубаво е предварителната защита да става преди появяването на тези петна.

Хидратация

Най-големият орган в човешкото тяло е точно кожата. Водата в нас е към 70%. Когато е под това количество, то се появяват проблеми. Добрата хидратация е знак за положително здраве и хубав външен тип.
Може ли използването на слънцезащитен крем да докара до недостиг на витамин D
Няма никакво значение какъв брой слънцезащитен крем използваме или доста висок ли е неговия фактор, някои от UV лъчите на слънцето въпреки всичко щ...
Прочети повече
Намалете приема на захар

Ако го извършите, то ще подобрите доста положението кожата си. Захарта е отговорна за множеството проблеми, като акне, боледуване и други кожни проблеми. Ограничаването ѝ доста ще помогне за положението на кожата, даже за нейното изчистване от акне и други сходни проблеми.

Увеличете часовете за сън и отмора

Умората оказва въздействие на всичко, в това число и на външния ни тип. По кожата най-много може да си проличи това – тъмни кръгове под очите, несиметричен загар и други проблеми. Когато увеличите часовете за сън и отмора, кожата ще се възвърне и даже ще стане още по-хубава.

Сънят от своя страна е значима част, освен за кожата ни, само че и за здравето ни. Когато не се наспиваме, това е стрес за имунната ни система и надлежно се разболяваме по-често.
Защо всички започнаха да употребяват слънцезащитен крем в зимните месеци
Много хора си мислят, че слънцезащитата се употребява единствено на плажа или при непосредствено излагане на слънце. Но това въобще не е по този начин, слънце...
Прочети повече
Нанесете хидратиращ крем

Преди лягане или когато излизате, то нанасяйте хидратиращ крем. Така защитавате кожата, само че и помагате да се възвърне от нездравословното въздействие на студа, праховите частици и замърсяванията, които малко или доста оказват въздействие.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР