Почти няма човек, който да не обича да пътува. Колкото

...
Почти няма човек, който да не обича да пътува. Колкото
Коментари Харесай

Бюджетна почивка: 10 от най-евтините дестинации в Европа през 2024

Почти няма човек, който да не обича да пътува. Колкото и да обогатяващо и прелестно преживяване да е това обаче, то не всеки път се случва толкоз елементарно. Една от най-често срещаните аргументи да оставим куфарите и дома и да се откажем от по този начин мечтаната отмора е обвързвана с финансите. Едно пътешестване може съществено да изцеди банковата ни сметка. За благополучие разполагаем има редица варианти за пътешествениците, които би трябвало да се съобразят с по-ограничен бюджет.

Днес ще ви предложим няколко градове, които считаме, че заслужават място в листата ви за пътуване тази година. Всички те са извънредно налични и въпреки да не са най-големите и известни в Европа, всички са прелестни места, както и най-евтините градове за престой на континента.
 15-те най-удивителни крепости в Европа (един от тях е в България)  15-те най-удивителни крепости в Европа (един от тях е в България)  15-те най-удивителни крепости в Европа (един от тях е в България)  15-те най-удивителни крепости в Европа (един от тях е в България)
Не единствено, че са евтини за пътешестване, само че доста от тях са места с малко туристически тълпи. Това обаче не значи, че не са пълни със развлечение и неспокойствие! 



Рига, Латвия

 градове iStock

Разположен на Балтийско море и прочут най-вече със своята архитектура, Рига е един от най-достъпните градове в Европа и един от обичаните ни градове в света. Когато става въпрос за най-евтините градове за престой в Европа, балтийското украшение Рига постоянно остава прикрито богатство. Докато някои от най-хубавите туристически атракции в Рига са готически църкви, средновековни здания, улици, декорирани в жанр Ар Нуво, дървени къщи и модерни шедьоври, има и доста други действия, които да ви занимават в този град. Ако планирате да пътувате до Балтика, не се колебайте да добавите този прелестен град към маршрута си за паметен престой. 

Брашов, Румъния

 градове iStock

Брашов е един от най-посещаваните румънски градове в Трансилвания. Централното му местонахождение го прави елементарно наличен с трен и защото Румъния е идилична страна за пътешествия, това е известна спирка в доста туристически направления. Сгушен в подножието на Карпатите, Брашов е съвършената композиция от средновековна архитектура, злокобна история, митове и просвета, обхванати от атмосферата на дребен град. Смятаме, че Брашов е перлата в румънската корона. През Средновековието се е наричал „ градът на короната “, което е изцяло уместно. 

Любляна, Словения

 градове iStock

Любляна , очарователната столица на Словения, примамва пътешествениците със своята завладяваща комбинация от европейски сексапил на остарелия свят и съвременен възторг. Този изящен град, сврян в подножието на Юлийските Алпи, се гордее с калдъръмени улици, барокова архитектура и криволичеща река, украсена с сантиментални мостове. Любляна е богата на културни съкровища, от добре непокътнатия ѝ средновековен палат, украсяващ върха на хълма, до безбройните музеи, галерии и исторически църкви. Едно пътешестване до Словения не би било цялостно без посещаване на езерото Блед, на малко разстояние с кола. Това емблематично алпийско езеро със своя съвършен остров и палат като от пощенска картичка предлага умерено и картинно леговище за феновете на природата. Любляна и езерото Блед дружно рисуват завладяваща картина на неповторимия темперамент на Словения, съчетавайки градската изисканост и естествената хубост в едно незабравимо преживяване.

Вижте всички градове в галерията:
 10 от най-евтините дестинации в Европа през 2024  10 от най-евтините дестинации в Европа през 2024  10 от най-евтините дестинации в Европа през 2024  10 от най-евтините дестинации в Европа през 2024
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР