Почти неусетно вървим към половинвековен юбилей от началото на разговорите

...
Почти неусетно вървим към половинвековен юбилей от началото на разговорите
Коментари Харесай

48 години от първия разговор по мобилен телефон

Почти незабелязано вървим към половинвековен празник от началото на диалозите по мобилен телефон.  На 3 април 1973 година инженерът на Motorola Мартин Купър е осъществил първия в света диалог по мобилен телефон. По устройството с тегло повече от кг и дължина над 22 сантиметра Мартин Купър се е обадил от една от нюйоркските улици на своя съперник – завеждащият лабораторията за прогресивни разработки на компания Bell Labs Джоел Енгел и го е уведомил за революционното достижение на Motorola. Разговорът не продължим дълго – устройството предложило единствено 30 минути време за диалози, а зареждането му отнемало към 10 часа.
Безжичните връзки се развиват още през 30-те години посредством разнообразни военни технологии, а по-късно посредством телефони в автомобили
Чак след този първи диалог от в действителност мобилен телефон обаче стартира същинското развиване на цялата промишленост и апаратите стартират да стават по-масови. Това се случва най-много през 80-те години, а в България през 90-те.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР