Почти една трета от Европа в момента е засегната от

...
Почти една трета от Европа в момента е засегната от
Коментари Харесай

Eдна трета от Европа е засегната от суша, а 10% от континента вече са в критична ситуация

Почти една трета от Европа сега е наранена от суша, а 10% от континента към този момент са в сериозна обстановка, съгласно Европейската работа за наблюдаване на сушите.

Това важи с цялостна мощ за някои елементи на Южна Франция, където 2022 година беше най-горещата година в историята на страната. Около 68% от равнищата на подпочвените води в страната са в недостиг.

Тази година елементи от департамента Гард задействаха ограничавания на водоснабдяването още през април поради неналичието на превалявания. Други райони направиха същото през идващия месец.

" От началото на годината сме доста обезпокоени, тъй като от септември насам имаме дефицит на превалявания от към 40-50% ", съобщи за Евронюз Себастиан Фера, шеф на департамента за сушата и морето. " Въпреки бурите, които имахме през последните три седмици, обстановката към момента е тревожна.

" Днес дъждът, който получаваме, не подхранва реките или водните маси ".

На жителите от засегнатите региони към този момент не е разрешено да пълнят плувните си басейни и би трябвало да лимитират количеството вода, което употребяват за градините си. Напояването в селското стопанство е позволено единствено през нощта.

Кметът на едно от селата, наранени от рестриктивните мерки, съобщи, че обстановката не е естествена.

" В предишното е имало огромни суши. Но в този момент осъзнаваме, че температурите стават все по-високи, че това се случва все по-често и най-много, че водните масиви спадат ", сподели Беноа Тришо, кмет на Монклус.

" Такава е действителността. И ние усещаме, че в бъдеще би трябвало да се направи същинска смяна ".

Монтклус не е единствен. Местните управляващи в цялостен Гард и Франция се приготвят тази наклонност да продължи и след 2023 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР