Почти една четвърт от американците планират никога да не се

...
Почти една четвърт от американците планират никога да не се
Коментари Харесай

Четвърт от американците не смятат да се пенсионират някога

Почти една четвърт от американците възнамеряват в никакъв случай да не се пенсионират, гласи ново изследване, извършено от Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research. Данните сочат, че 23% от работещите, в това число всеки двама от 10 на възраст над 50 година, не чакат да спрат да работят. Около друга една четвърт считат, че ще продължат да работят и след 65-ия си рожден ден.

Според данни на държавното управление, един от всеки пет души на възраст 65 година и по-стари са работили или са търсили работа през юни т.г.

При множеството главен фактор са парите. Средната възраст за пенсиониране съвсем не се е трансформирала напоследък, до момента в който хората към този момент живеят по-дълго, изяснява Анки Чен от Center for Retirement Research в Бостънския лицей. Така хората живеят по-дълго в пенсионна възраст и някои от тях нямат задоволителни активи и спестявания, които да харчат.

Запитани какъв брой удобно се усещат по отношение на пенсионирането си във финансов аспект, 14% от тези под 50 година и 29% от тези над 50 година споделят, че се усещат извънредно или доста добре готови. 4 от 10 споделят, че са относително готови, а към една трета - неподготвени. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР