Почти четири години след анонсирането на футуристичният си пикап Cybertruck,

...
Почти четири години след анонсирането на футуристичният си пикап Cybertruck,
Коментари Харесай

Tesla Cybertruck: Цени и подробности 4 години след премиерата

Почти четири години след анонсирането на футуристичният си пикап Cybertruck, Tesla най-сетне зарадва десетина от най-нетърпеливите си клиенти с доставка по време на тематично събитие, което се организира през вчерашния ден вечерта.

Успоредно с реализирането на първите доставки на Cybertruck, Tesla разгласи и първите детайлности за ценообразуването на електрическия си пикап.

Най-евтината версия на Cybertruck е оценена на 60 990 щатски $, само че тя ще стане налична най-рано през 2025 година. От Tesla не анонсират мощ на тази едномоторна трансформация със задно задвижване, като показват единствено, че тя предложи опция за ускоряване от 0 до 96 км/ч за 6.5 секунди, както и свободен пробег от 400 километра.

Следващата стъпка в модификационното портфолио на Cybertruck е двумоторната версия с четири задвижващи колела, която се чака през идната година на цена от 79 990 $. Тук имаме повече данни- наличната мощ ще бъде 600 конски сили, оптималната скорост на придвижване ще бъде 180 км/ч, а ускорението от 0 до 96 км/ч ще може да бъде осъществено за 4.1 секунди. Свободният пробег ще бъде 544 километра.



Топ-версията на Tesla Cybertruck ще бъде осъществяването CyberBeast, което също се чака през 2024 година на внушителната цена от 99 990 щатски $. Тази трансформация на електрическия пикап ще бъде изпълнена с три електромотора за обща оптималната мощ от 845 конски сили, които дават обещание опция за ускоряване от 0 до 96 км/ч за 2.6 секунди.

Максималната скорост на придвижване на Cybertruck CyberBeast ще бъде 208 км/ч, а свободният пробег към 512 километра.



Коментирайки свободен пробег, Cybertruck ще може да бъде дооборудван с спомагателен батериен модул, който ще се прикача към структурата в товарното поделение и ще усили автономността до 470 благи или към 750 километра.

Дори в осъществяване с спомагателната батерия, серийният Cybertruck не дава отговор на обещаните по време на премиерата преди четири години от Илон Мъск 500 благи свободен пробег.




Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР