Почти 80% от французите желаят връщане на данък богатство. Това

...
Почти 80% от французите желаят връщане на данък богатство. Това
Коментари Харесай

77% от французите искат връщане на данък богатство

Почти 80% от французите желаят връщане на налог " благосъстояние " . Това демонстрира социологическо изследване на Ifop за вестник Le Journal du Dimanche, представено от ТАСС.

Движението на " жълтите жилетки " упорства да се възвърне налогът, сменен с налог върху недвижимото имущество при започване на предходната година. Проучването разкрива, че 77% от французите желаят данъкът да бъде възобновен след провеждането на огромния общонационален спор , обещан от президента Еманюел Макрон в отговор на настояванията на протестиращите.

82% от респондентите също по този начин желаят понижаване на броя на депутатите с 1/3, а 80% желаят да се вземат под внимание и празните бюлетини по време на гласоподаване.

През октомври 2017 година Народното събрание на Франция утвърди промяна за налагане на налог върху имуществото на най-богатите французи. Преди това французите с движимо и недвижимо имущество зад над 1,3 милиона евро плащаха налог от 75%.

В изследването сред 4 и 5 януари са взели участие 1 003 души.

Междувременно ДПА оповестява, базирайки се на полицейски източник, че полицията е задържала 34 души по време на вчерашните митинги на " жълтите жилетки ".

 15 000
15 000 " жълти жилетки " стачкуваха във Франция

Поредна протестна събота в страната

Източникът не разкри информация за потърпевши хора измежду полицейските чиновници и протестиращите.

На митинга участваха към 50 000 души . В Париж полицията преброи 3 500 протестиращи.

 15 000
15 000 " жълти жилетки " стачкуваха във Франция

Поредна протестна събота в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР