Почти 608 300 ученици се върнаха в класните стаи след

...
Почти 608 300 ученици се върнаха в класните стаи след
Коментари Харесай

Над 600 000 ученици се върнаха в класните стаи след празниците

Почти 608 300 възпитаници се върнаха в класните стаи след Коледната почивка. Това са 88% от всички деца и младежи от 1. до 12. клас в страната.

Положителни са резултатите от инспекцията за ковид на 178 възпитаници.

При тестването във вторник един възпитаник от Националната търговско-банкова гимназия дал позитивна проба за ковид, доказана и в лаборатория. Това е първият случай за гимназията от началото на проучването.

Ръководството не се съмнява в достоверността на тестванията.

„ В началото на акцията ние оставихме първия час да бъде с дълготрайност 65 минути, с цел да има задоволително време да се тестват учениците и часът да продължи. Но в този момент това става бързо, всички са доста опитни и нямаме никакъв проблем “, изясни Емилия Иванова, шеф на националната търговско-банкова гимназия.

Синдикати в образованието обаче настояват, че тестванията за учениците не засичат заразяването.

„ Очакваме тези проби да се вършат в домашни условия, да бъдат вид близалки, за жалост - голям % не улавят по същински метод болестта, т.е. тяхната успеваемост е ниска и това се потвърди в последните месеци. Много от учениците, минали теста сполучливо, след ден-два са уловени от лаборатории “, съобщи доктор Юлиан Петров, ръководител на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

Последва отговор на здравните управляващи. От здравното министерство не изключват вероятността да се премине още веднъж към онлайн образование.

„ Това им е трета непълноценна образователна година, което е доста тежко и за тях, и за фамилиите им, и за преподаватели. Едно дете, което е 8 клас, последно е учило обикновено в 6-ти клас “, означи шефът Емилия Иванова.

Окончателното решение ще бъде взето след разговор сред просветителното и здравното министерство.

От изследвани над 17 000 учители, позитивни са близо 50. При непедагогическия личен състав инфектираните са 22-ма от съвсем 7000 тествани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР