Почти 500 000 потребители от канадските провинции Ню Брънсуик, Нова

...
Почти 500 000 потребители от канадските провинции Ню Брънсуик, Нова
Коментари Харесай

Дориан остави без ток почти 500 000 потребители в Канада

Почти 500 000 консуматори от канадските провинции Ню Брънсуик, Нова Скотия и остров Принц Едуард останаха без електрозахранване поради урагана " Дориан ", който доближи атлантическото крайбрежие на Канада, осведоми ТАСС. Според Националното метеорологично бюро, стихиите са донесли мощни дъждове, които са съпроводени от вятър с пориви до 43 м/сек.
Съобщават се за стотици паднали дървета и разрушени покриви на къщи в крайбрежните региони на района. В Халифакс (Нова Скотия) огромен строителен кран беше издухан от пориви напразно, който удари постройка в градеж. Засега няма известия за жертви. Синоптиците споделят, че " Дориан " към момента се счита за вихър от втора степен от пет вероятни по скалата Сафир-Симпсън. Височината на вълните на брега доближава 15 метра в този момент.
Министерството на защитата на Канада разгласи, че за премахване на следствията от бедствието ще изпрати 700 военнослужещи в района през днешния ден (08.09.19 г.).  Сезонът на ураганите в Атлантическия океан нормално се смята, че е сред 1-ви юни и 30-ти ноември. Атмосферното събитие е класифицирано като тропическа стихия и получава лично име, в случай че скоростта напразно в него доближи към 17,5 м/сек. При скорост напразно от 33 м/с или повече, бурята се трансформира в вихър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР