Почти 40% от уебсайтовете за онлайн пазаруване разчитат на манипулативни

...
Почти 40% от уебсайтовете за онлайн пазаруване разчитат на манипулативни
Коментари Харесай

40% от сайтовете за онлайн пазаруване послъгват

Почти 40% от уебсайтовете за онлайн извършване на покупки разчитат на манипулативни практики, с цел да се възползват от уязвимостите на потребителите или да ги подмамят - това е изводът от направените проверки в 148 от общо 399 онлайн магазина за търговия на дребно, заяви Европейската комисия.

Проверката е осъществена в страните от мрежата за съдействие в региона на отбраната на потребителите. Тя включва 23 страни-членки на Европейски Съюз, измежду които и България), а също по този начин Исландия и Норвегия.

Проверени са онлайн магазини, които продават артикули, вариращи от текстил до електронни уреди. Установено е, че 42 уеб страницата са употребявали подправени таймери за преброяване със периоди за закупуване на съответни артикули, 54 са насочили потребителите към избран избор - от абонаменти до по-скъпи артикули или благоприятни условия за доставка. 

70 уеб страницата са скрили значима информация или са я създали не толкоз забележима за потребителите. Това е да вземем за пример информация, обвързвана с разноските за доставка, състава на продуктите или съществуването на по-евтин вид. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР