Почти 40 на сто от хората, преболедували , в продължение

...
Почти 40 на сто от хората, преболедували , в продължение
Коментари Харесай

Близо 40% от преболедувалите усещат симптоми на COVID с месеци

Почти 40 на 100 от хората, преболедували, в продължение на седем до девет месеца след инфекцията усещат остатъчни признаци на болестта като главоболие и отмалялост. Това сочат данни на оповестени резултати от проучване, извършено от експерти от Женевския университет и университетската болница в града, предава.

Вирусът SARS-CoV-2, пораждащ COVID-19, може да докара до продължителни признаци като " непрекъсната отмалялост, неврологични и психиатрични разстройства ", както и до проблеми със сърцето, се показва в прессъобщение на университета. При наблюдаване върху 410 души, диагностицирани с ковид, учените открили, че " при 39 на 100 от тях признаците остават в продължение на седем до девет месеца ". Най-често се срещат отмалялост (20,7%), липса на усет и подушване (16,8%), затруднено дишане (11,7%) и главоболие (10%) ", се показва в известието. Наблюдава се и наклонност, че продължителността на признаците е по-голяма при пациенти, които са прекарали по-тежко инфекцията.
 Голяма част от преболедувалите COVID-19 имат дълготрайни проблеми Голяма част от преболедувалите COVID-19 имат дълготрайни проблеми
Близо една четвърт от хората, заразили се с COVID-19, месец или повече по-късно се сблъскват със здравословни проблеми, каквито не са и...

При част от преболедувалите признаците изчезвали 30-45 дни след оздравяването, само че се появявали още веднъж след седем-девет месеца. Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Annals of internal medicine ". Продължителните признаци на COVID-19 се демонстрират " по-често при дами, в сравнение с при мъже, поспециално признаци като отмалялост, затруднено дишане и главоболие ", сподели ръководителят на проучването доктор Мейсам Нехме, началник на клиниката по незабавна помощ в университетската болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР