Почти 40 градуса достигнаха температурите днес на места в страната.

...
Почти 40 градуса достигнаха температурите днес на места в страната.
Коментари Харесай

Още по-горещо ще бъде в неделния ден

Почти 40 градуса доближиха температурите през днешния ден тук-там в страната. Единствено по морския бряг бяха по-ниски. Горещата вълна ще се задържи и в околните дни, като на следващия ден регионите с температури, доближаващи 40 градуса, ще са повече – предизвестие от втора степен е оповестено за 19 области. На места в западните и централните региони на Дунавската низина е допустимо температурите да са и по-високи, само че по-късно денем със слаб, в Дунавската низина сдържан северозападен вятър едва ще се намалят.

След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на изолирани места в Западна България ще превали.

В следобедните часове и по морския бряг вятърът ще е до сдържан вятър, и с посока от изток-югоизток. Денят там ще е безоблачен с температури от 28° до 30°.Температурата на морската вода е към 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините на следващия ден ще има и слънце, само че и купести облаци и в масивите от Западна България ще превали. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад.

Над по-голямата част от континента ще е най-вече слънчево, в Южна Европ, в това число и на Балканите ще се задържи и доста горещо.

Под въздействие атлантически циклон, на Британските острови ще бъде най-вече облачно, прохладно, на доста места с превалявания от дъжд.

У нас в понеделник температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 31° и 36°. Времето ще бъде най-вече слънчево, след обяд в източните и планинските региони с валежи. В сряда и четвъртък ще превали и прегърми над Югозападна България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР