Почти 3000 лева се събраха в благотворителната кампания, която д-р

...
Почти 3000 лева се събраха в благотворителната кампания, която д-р
Коментари Харесай

3000 лева се събраха в кампанията на д-р Събев за бременна ж...

Почти 3000 лв. се събраха в благотворителната акция, която доктор Красимир Събев разгласи в поддръжка на бременната Сийка Стоева от село Вишнево. Досегашният народен представител и водещ анестезиолог в регионалната болница в Смолян насочи апел за помощ за кръводаряване и събиране на средства за неплатените здравни вноски на младата жена.

На апела му се отзоваха 41 кръводарители. Освен това се събраха три пъти повече средства от нужните за възобновяване на здравните й права.

" По сметката на бъдещата млада майка са набрани 2920 лв.. Жената е бременна в 5-тия месец и имаше потребност от преливане на кръв с негативен резус фактор, поради невисок хемоглобин ", сподели доктор Събев.
29-годишната жена е с прекратени здравни осигуровки за интервала 2016-2020 година, общо 35 месеца. За да й бъдат възобновени здравните права, беше нужна сумата от 1000 лева
" От сърце благодаря на всички, които се отзоваха на апела за съпричастност, както от свое име, по този начин и от името на бъдещата майка. За следващ път родопчани доказахме, че одобряваме непознатата болежка като своя, че сме подготвени да отделим от залъка си, да загърбим персоналния си комфорт и да се отдадем на идеята добротворчество, без да чакаме нищо в подмяна. Не мога да не съм благополучен в общественост от такива хора ", написа в профила си доктор Събев. Той също подари кръв за младата жена.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР