Почти 2000 души в Румъния са получили медицинска помощ заради

...
Почти 2000 души в Румъния са получили медицинска помощ заради
Коментари Харесай

Почти 2000 души в Румъния са получили медицинска помощ заради жегите

Почти 2000 души в Румъния са получили здравна помощ поради жегите. В цялата страна са разкрити 3396 пункта за първа помощ и хидратиране поради жегите.

Шестима души са откарани в болница, а 1792-ма са получили първа здравна помощ поради горещините, които обгърнаха страната през последните дни, съобщи организация Аджерпрес.

Румънските метеоролози издадоха предизвестие с оранжев код за рискови горещини, годно за столицата Букурещ и още 17 окръга на страната (от общо 42).

Източната и южната част на Румъния е обхваната от гореща вълна, по време на която се чакат температури в диапазона 37-40 градуса по Целзий денем, а през нощта градусите няма да паднат под 20-22. Индексът температура-влажност ще надвиши сериозния предел от 80 единици, заяви телевизия Диджи 24.

Генералният инспекторат за изключителни обстановки осведоми през днешния ден, че военни пожарникари са взели участие в гасенето на 98 горски пожара, засегнали повърхност от 326 хектара, осведоми още Аджерпрес.

Властите започнаха акции за повишение на информираността на популацията за заплахата от пожари. В цялата страна се реализират и патрулни задачи, с цел да се понижи изгарянето на стърнища в земеделските земи и сухата растителност в непрекъснатите пасища, показва организацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР