Почти 15% ръст на парите, които чужденците ще похарчат у

...
Почти 15% ръст на парите, които чужденците ще похарчат у
Коментари Харесай

Ирена Георгиева: За мен България е едно скрито съкровище

Почти 15% растеж на парите, които чужденците ще похарчат у нас тази година, по-малко обаче са българските летовници на морето, регистрират от Министерството на туризма.

Водещи фигури от туристическата промишленост и специалисти разискаха провокациите пред сектора тази година. Очаква се тази година задграничните туристи да изхарчат повече у нас, сезонът обаче във връзка с българските е доста сложен сочат данните на Министерство на туризма.

" Наистина това, което наблюдаваме в Министерство на туризма, е че тази година има релативно по-малко българи за същият интервал по отношение на предходната, само че светът се отвори, българинът обича да пътува не можем да го спрем. Това, което обаче тази година се вижда е че през лятото се пътува освен към морето, а и към вътрешността на страната и това една от задачите на Министерството на туризма, да покажем, че има разнообразни типове туризъм ", сподели зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Браншът у нас демонстрира забележителни резултати за възобновяване след пандемията, само че би трябвало да се работи повече във връзка с развиването на разнообразни типове туризъм, показа шефът на една от най-влиятелните организации във връзка с туризма Джулия Симпсън, която бе специфичен посетител на събитието.

" Хубавата вест за пътуванията в туризма е, че ще се усилят двойно, което значи, че има чудесни благоприятни условия за вложения и това е голяма опция за страната. Мисля че държавното управление би трябвало да се насочи към това да се направи огромен бранд България, с цел да могат хората да знаят и научат за тази красива страна. Снощи дойдох в София и в никакъв случай не бях виждала толкоз хубав град, в този момент съм в Правец, в планината и мога да кажа, че природата е доста красива, само че до какъв брой светът знае, че това съществува? Хората считат, че България е място където има Черно море, ски курорти, само че не знаят нищо за СПА туризма у вас, а вие имате толкоз доста минерални извори, и доста от туристите не знаят за това. За мен България е едно прикрито богатство. Но не би трябвало да бъдете прикрито богатство, би трябвало да бъдете доста по-открити и да показвате какво имате ", съобщи тя.

В рамките на форума участниците дискутираха и за цифровата промяна в региона на туризма, както и опростяването на процедурите за издаване на визи, което дефинираха като основен фактор за развиването.

" И фактът, че Европейска комисия одобри тази инструкция, в която за всички страни членки на Европейски Съюз до 5 години ще бъде наложително да се включат в платформа на комисията, с цел да се издават визи, демонстрира че би трябвало да се възползваме и да се мисли в тази посока и е хубаво България. В момента имайки постоянно държавно управление би трябвало да се намерения за тази стъпка, тъй като достъпа до нашата прелестна страна от интернационалните туристи отвън Европейски Съюз не е доста елементарен с помощта на визовия режим ", сподели някогашният министър на туризма Николина Ангелкова.

И още от проучването - чака се тази година 10% от българската стопанска система да са в бранш туризъм, а за същия интервал да има над 360 000 работни места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР