Почти 1.5 тона канабис бяха изкоренени и унищожени вчера в

...
Почти 1.5 тона канабис бяха изкоренени и унищожени вчера в
Коментари Харесай

Заловиха тон и половина канабис в Кюстендилско

Почти 1.5 тона канабис бяха изкоренени и унищожени през вчерашния ден в землището на с. Ново село. Това е следващата сполучлива акция на криминалисти от Кюстендил за противопоставяне на наркопрестъпленията, оповестяват от Областната дирекция в града.



Органите на реда са задържали 33-годишен мъж с съвсем 2 кг канабис в региона на селото през миналата събота. При последвалите процесуално-следствени дейности в жилището на известния на полицията с голям брой незаконни действия кюстендилец е открит и конфискуван пакет със зелена листна маса /канабис/, с общо тегло 2.200 кг. Видът на опиата е открит с полеви наркотест.

При траялите профилирани дейности чиновниците стигнали до равнища от 2 230 кв.м в горски сектор в землището на селото, засадена с канабис. Добре обгрижваните растения надвишават 2.5 м височина. На място са открити построена поливна и капкова система, обезпечени контейнери за вода и уреди, благоприятстващи развъждането на растенията, допълват още от Министерство на вътрешните работи.



След премахване и документиране на откритото в равнищата и в наличието на комисия по унищожаването и екип на РСПБЗН, реколтата от канабис е изгорена на място.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, известен е дежурен прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР