Почивните дни във Враца преминаха под знака на ураганни ветрове,

...
Почивните дни във Враца преминаха под знака на ураганни ветрове,
Коментари Харесай

Във врачанския кв. „Кулата“ почти няма къща без щети от бурята

Почивните дни във Враца минаха под знака на ураганни ветрове, порен дъжд и съществени вреди.

Според метеоролозите бурята е била най-силна в кв. „ Кулата “, като ветровете са достигали скорост от 164 км/ч .

В квартала съвсем няма къща, която да не е потърпевша , сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV кметът на общината Калин Каменов. Общо пет са къщите, чийто покриви „ безусловно са отлетели като корабни платна “ . Може би единственото хубаво е, че е станало през нощта и не е имало хора по улиците , добави той.

Бурята беше доста мощна, вратите и прозорците се тресяха, като при земетресение. „ Толкова ужасно беше, че нямам думи “, показа Милка Димитрова, чийто покрив е отвеян от бурята, макар че е бил ремонтиран предишното лято.

Екип на общината през днешния ден ще опише вредите . Тези по къщата на Димитрова към този момент са разказани и единствено за нейното възобновяване ще са нужни към 20 хиляди лева За страдание, опциите на Община Враца са да отпусне до 2000 лева ., сподели Каменов. Търсим метод и посредством строителни компании, и посредством донори да помогнем на нашите съграждани със средства, с цел да могат да си възстановят покривите по най-бързия метод, имайки поради, че към края на тази седмица се чака да вали и сняг . Надявам се донори да откликнат и да оказват помощ, сподели кметът.

Според него повода да има такива вреди са некачествените поправки и строителни материали .

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР