Почивната база Камчия на българското черноморско крайбрежие може да се

...
Почивната база Камчия на българското черноморско крайбрежие може да се
Коментари Харесай

Лавров: Камчия може да бъде идеален образец за руската мека сила

" Почивната база " Камчия " на българското черноморско крайбрежие може да се трансформира в идеалния пример за меката мощ на Русия в най-хубавия смисъл на тази дума. Въпросът ще бъде прегледан на заседание на Съвета за сигурност на Руската Федерация с присъединяване на самия президент Владимир Путин ". Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров по време на чуване в Съвета на Федерацията – горната камара на съветския парламент.

 © БГНЕС
На въпрос на съветски сенатор дали не е време въз основата " Камчия " да се сътвори съветски филантропичен център за пробутване на съветските ползи в Европа, Лавров дава отговор: " Проектът " Камчия " е неповторим. Това е идеалният пример за мека мощ в най-хубавия смисъл на тази дума. Комплексът е място, което се ползваше с огромна известност измежду младежите и спортистите, измежду всички хора, които желаеха да развиват контактите сред Русия, България и други страни ".

Ръководителят на съветската дипломация отбелязва, че напоследък се натрупаха много отрицателни трендове към обстановката с този комплекс. Редица здания са затворени. Редица здания са отдадени чартърен, там не е ясна обстановката със собствеността. Има неплатени налози и доста други натрупали се проблеми.

Лавров показва, че след визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в България през март тази година, външно министерство е подготвило бележка за реализирането на всички съглашения.

" В нея изключително място е отделено за превъзмогване на рецесията в този комплекс. Беше препоръчано и кметството на Москва, и министерството на просветата да разработят вид за прекосяването на собствеността във федерална и да се обезпечи бюджетно финансиране. Бяха сложени периоди до юни, бяха показани и съответните отчети, само че, за жалост, бюрократичната машина се движи постепенно ", отбелязва Лавров.

Той оповестява, че въпросът ще бъде прегледан на оперативно заседание на Съвета за сигурност.

Договорът за построяването на комплекса " Камчия " е подписан през 2008 година по време на Тройната коалиция, отпред с министър председател Сергей Станишев. Комплексът е еднолична благосъстоятелност на държавното управление на Москва, което по това време се управлява от московския кмет Юрий Лужков.
 Москва анулира търга за „ Камчия “ Москва анулира търга за „ Камчия “
Правителството на съветската столица се отхвърля от продажбата на санаторно-оздравителния комплекс "Камчия " край Варна. Само преди седмица московските вла...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР