Почиващите това лято в Гърция чужденци ще бъдат задължени да

...
Почиващите това лято в Гърция чужденци ще бъдат задължени да
Коментари Харесай

Гърция с нови изисквания към туристите

Почиващите това лято в Гърция чужденци ще бъдат задължени да попълнят нов формуляр, в който ще се съдържа информация за страната, от която идват, и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка, отбелязва електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Мярката е част от напъните на гръцките управляващи за ограничение на разпространяването на коронавируса предвид на обстоятелството, че от 1 юли в страната ще проработят всички интернационалните летища, разясниха от Службата за гражданска авиация (CAA).

ФОРМУЛЯРА ПОПЪЛНЕТЕ ТУК

Формулярът за установяване на местоположението на туристите (PLF) би трябвало да бъде запълнен онлайн минимум 48 часа преди влизането на чужденците в страната. Той включва информация като дълготрайност на предходен престой в други страни.

 

Протокол за идващи по въздух:

► Пристигане в зона " Пристигащи "

► Прехвърлете се в региона, където се намират проверяващите, и им покажете неповторимия QR код, който всеки пасажер би трябвало да има на мобилния си телефон или отпечатан.

► В зависимост от вашия QR код, ще бъдете ориентиран към зоната за скрининг или към изхода. Докато резултатите излязат, пасажерите, тествани за ковид SARS-CoV-2 от подготвен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес.

Протокол за идващи по вода:

► Пристигане на терминала

► Ако имате кола, ще бъдете ориентиран към особено място

► В зависимост от вашия QR код, ще бъдете ориентиран към зоната за скрининг или към изхода. Докато резултатите излязат, пасажерите, тествани за коронавирус SARS-CoV-2 от подготвен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес.

Протокол за идващи по сухопътна граница:

► Пристигане в зоната за инспекция

► Задължително показване на попълнената " PLF " форма, както и вашия QR код. Той може да бъде показан на управляващите от вашия мобилен телефон или на книжен притежател. Той бива публикуван, откакто попълните онлайн  формуляра .

► В взаимозависимост от вашия код, ще ви бъде разрешено да продължите или ще бъдете ориентиран към място за тест. Ако всичко е наред, ще ви бъдат дадени указания за реакция при поява на признаци на COVID-19, до момента в който се намирате на територията на страната. Ако развиете такива, сте длъжни незабавно да сигнализирате на гръцката Здравна ревизия. 

► Ако по време на престоя си в Гърция ще посетите няколко места, сте длъжни да попълните декларация, упоменавайки ги. Трябва да вземете поради всички дестинации, на които ще бъдете през идващите 7 дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР