Почитателите на киното за пореден път ще имат възможността да

...
Почитателите на киното за пореден път ще имат възможността да
Коментари Харесай

Мики Маус става герой във филм на ужасите

Почитателите на киното за следващ път ще имат опцията да се срещнат с Мики Маус, само че не подобен, какъвто са привикнали да го виждат до момента, а като маскиран палач в хорър, заяви Би Би Си.  " Просто искахме да се позабавляваме с него ",  каза Джейми Бейли, който е режисьор на кино лентата. Лентата е озаглавена  " Капанът за мишки на Мики ".
Прочетете още


Трейлър за слашър филм беше пуснат на 1 януари, когато в Съединени американски щати изтекоха авторските права на " Дисни " върху най-ранните версии на обичания анимационния воин.

Според американското законодателство авторските права върху героите могат да бъдат непокътнати за 95 години. Това значи, че героите от късометражния филм " Параходът Уили " (1928 г.) станаха публично притежание на 1 януари 2024 година



Това значи, че карикатуристи, романисти и режисьори към този момент могат да преработват и употребяват най-ранните версии на обичаните персонажи. Всеки може да употребява тези версии без позволение или възнаграждение.

Walt Disney, the man behind Mickey Mouse and the most magical place on earth, has strong Irish links back in County Kilkenny!
— IrishCentral (@IrishCentral)

Творците побързаха да се възползват от новите правила, като в същия ден беше пуснат съдържащ подиуми на принуждение филмов откъс на филм на ужасите с маскиран като Мики Маус убиец. В филмовия откъс на хорър комедията " Капанът за мишки на Мики " млада жена получава изненада за рождения си ден в игрална зала, само че нещата бързо се объркват, когато тя и приятелите й се сблъскват с палач с ножове, маскиран като известния воин.

" Място за развлечение, място за другари, място за лов. Мишката е на открито ", гласи текстът с червени букви в филмовия откъс. Самият филм няма доказана дата на излизане, само че се чака да бъде пуснат през март тази година.

В същия ден беше показана и нова видеоигра, в която също участва Мики от 1928 година От студиото Nightmare Forge Games оповестиха, че в играта на ужасите, озаглавена Infestation 88, зараза от вредители се трансформира в нещо по-зловещо. В началото на филмовия откъс се чува мъж, който нервно споделя: " Мислех, че това са единствено гризачи, само че тук има нещо друго. " След това на екрана се появява голям, опръскан с кръв Мики, а към него се разхождат мишки.

Nightmare Forge has changed the title of the game `Infestation 88,` which appropriates a public-domain version of Mickey Mouse, after allegations of coded hate symbols.

More:
— Rolling Stone (@RollingStone)

Мики не е първият обичан персонаж от детството, който се трансформира в воин на филм на ужасите. Когато стана публично притежание, Мечо Пух също получи " хорър образ " в " Кръв и мед " - един от получилите най-лоши оценки филми на годината. 

 



От " Дисни " обявиха, че ще продължат да защитават правата си върху по-модерните версии на Мики Маус и други творби, които остават обект на авторско право
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР