Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони

...
Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони
Коментари Харесай

Над 100 автомобила пострадаха от паднали клони в Пловдив

Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони в Пловдив продължава и все още. В първите часове на нощта пожарникари и спасители от Сектор СОД са проправяли път през улиците, с цел да може през тях да премине почистваща техника. Кметът на община Пловдив реагира незабавно с изпращането на екипи от " Паркове и градини ", които изключително работиха през цялата нощ, показаха от пожарната. С помощ се включиха и екипи на доброволните формирования в регионалния град. Обажданията не престават и в този час.

Всички фотоси ВИЖТЕ ТУК > >

Около 2:00ч. тази нощ, трима младежи са потърсили помощ от пожарната, защото автомобилът им е закъсал на пътя сред село Скобелево и Перущица. Оказва се, че макар множеството предизвестия да не бъдат предприемани пътувания без съществени аргументи, хората не се вслушват и рискуват. Четири часа екип на СОД се е опитвал да доближи до младежите, проправяйки си път и бедстващите са прибрани на топло и изсъхнало.

В 3:00 ч. след среднощ паднало дърво е препречило и двете ленти на автомагистрала " Тракия " в сектора на 130-и километър, посока София. Екип на Трета пожарна работа е разчистил пътя и придвижването в сектора е възобновено. Екип на пожарната работа в Карлово е разчистил пътя към Калофер.

Натоварено бе дежурството за сътрудниците ни от Асеновград и Втора работа, които отработваха сигнали в селата от родопската яка. Благодарение на дейните им дейности е възобновено придвижването от Асеновград към селата Лясково, Яврово и Добралък, отстранено е и голямо дърво, запречило пътя сред Храбрино и Първенец, допълниха от пожарната.

Десет пожарни екипа работиха без отмора през цялата нощ. В Пловдив най-сериозни бяха провалите в централната градска част сред улиците " Богомил " и " Петко Д. Петков ". По подавани сигнали повече от 40 огнеборци, спасители и доброволци не престават работа и в този час.

Снимка: Община Пловдив

Снимка: Община Пловдив

Снимка: Община Пловдив

Снимка: РДПБЗН-Пловдив

Снимка: Община Пловдив

Снимка: РДПБЗН-Пловдив

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР