Почистване на лимфната система Лимфната система представлява мрежа от органи

...
Почистване на лимфната система Лимфната система представлява мрежа от органи
Коментари Харесай

Плодове и зеленчуци за почистване на лимфната система

Почистване на лимфната система

Лимфната система съставлява мрежа от органи и тъкани. Сливиците, далакът и тимусът са част от лимфната система. Лимфната система отделя токсините от тялото и играе жизненоважна роля за нашето здраве.

Ако функционалността на лимфната система е нарушена, могат да зародят следните проблеми: отичане на крайниците, възприятие на отмалялост, целулит, нарушавания на имунната система и доста други. Затова е доста значимо постоянно да почиствате лимфната система.

Яжте плодове и зеленчуци и пийте чайове. Всички употребявани храни би трябвало да са биологични.

Чайовете могат да се подготвят от корен от репей, корен от глухарче, ехинацея, водна лилия, коприва, смирна, магданоз. Можете да комбинирате някои от тях, с цел да си извършите сами чай или да си купите билков чай за разчистване на лимфната система.

Плодови и зеленчукови сокове за пречистване на лимфата

За да приготвите сок, можете да употребявате:лимони, грейпфрути, портокали, грозде и ябълки, кейл, зелени зеленчуци, цвекло, глухарчета, репички, броколи, моркови, авокадо, маруля.

Подготовка за пречистване на лимфната система
Около седмица, преди да започнете да почиствате лимфата си, последователно премахвайте всички мазни и модифицирани храни.

Яжте повече зеленчуци и се уверете, че червата ви работят вярно (ако е належащо, можете да употребявате естествено слабително средство).

Почистване на лимфната система
Закуска – след пробуждане пийте вода с лимон (300 мл вода, смесена с изцеден сок от половин лимон). Можете също да консумирате плодов сок, само че дано бъде свеж.

Междинна закуска – изпийте още една чаша свеж сок и прибавете 1 супена лъжица ленено масло или ленено семе.

Обяд – яжте салата от сурови зеленчуци. Добавете ленено семе, една четвърт авокадо, зелени подправки или лимонен сок към салатата.

Лека закуска – изпийте чаша зеленчуков сок.

Вечеря – яжте салата от сурови зеленчуци и чаша зеленчуков сок, не по-късно от 18.00 часа.

През деня – пийте чай и сокове сред храненията – до 6 чаши. Препоръчва се да пиете вода през целия ден, с цел да се хидратирате.

Вижте още: Зелева палачинка

След разчистване на лимфната система
Не консумирайте храни, богати на мазнини, пържени и модифицирани храни в продължение на 4 дни след разчистване на лимфната система.

За по-добро здраве би трябвало да намалите общия банкет на тези храни.

За да поддържате здравето на лимфната система, би трябвало да я почиствате 1-2 пъти годишно. Ако спазвате нездравословна диета или имате затънал метод на живот, би трябвало да прочиствате лимфната си система по-често.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР