Починалият следовател Йордан Костадинов не се е подписал под положително

...
Починалият следовател Йордан Костадинов не се е подписал под положително
Коментари Харесай

Починал следовател не се е подписвал за Гешев, съвпадение на имена е

Починалият следовател Йордан Костадинов не се е подписал под позитивно мнение на двете профилирани прокуратури за номинирания за основен прокурор Иван Гешев. Това заяви пред " 24 часа " шефът на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек.

Няколко осведомителни уеб страницата гръмнаха с " новината ", че " 40 дни след гибелта на следователя Йордан Костадинов името му " саморъчно " цъфва в лист на подкрепящи кандидатурата на Иван Гешев ".

Действително в мнението на Апелативната профилирана прокуратура и Специализираната прокуратура от 25 юли т.г. до Висшия правосъден съвет (ВСС) попада името Йордан Костадинов, откри инспекция " 24 часа ". Това е чиновник на Специализираната прокуратура, става дума за съвпадане на имена е, изясни още Франтишек. Становища до Висш съдебен съвет изпращат освен магистрати, само че и правосъдни чиновници.

Фалшивата вест събра почитатели във фейсбук, главно я споделиха подсъдими и съперници на Гешев на номинацията му за основен прокурор.

Преди дни от двете спецпрокуратури излязоха със мнение за обява в “Медиапул ” под заглавие “Прокуратурата към този момент хвърля в ареста за драскане върху некролог ”. Става дума за арестуван 49-годишен рецидивист, осквернил некролога на следователя Йордан Костадинов. Статията на “Медиапул ” обясняваше, че преди 6 година, когато Висш съдебен съвет осъмнал с разлепени некролози на към този момент починалия кадровик Камен Ситнилски, прокуратурата не образувала дело. В нея пишеше още и че през м.г. обвиняването не реагирало за разлепени некролози на софийската адвокатка Ирен Савова. “Изключително грозно е да се употребява паметта на сътрудника Йордан Костадинов, за който се гордеем, че бе част от колектива на Специализираната прокуратура, единствено и само с цел да бъде компрометирана прокуратурата ”, споделяха от “Черковна ” 90. И прибавиха, че почитта към мъртвите не би трябвало да е предмет даже на журналистическа подигравка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР