Починал е Стамен Горчев, известен покер играч и един от

...
Починал е Стамен Горчев, известен покер играч и един от
Коментари Харесай

Внезапно почина Стамен Горчев - бизнесмен, покер играч и инвеститор в биткойни

Починал е Стамен Горчев, прочут покер състезател и един от първите българи, които се занимаваха с биткойни.

Горчев се занимава със софтуерно инженерство, през 2004 година се концентрира върху кариера в покера. Известен е с това, че е създател и притежател на известните уеб сайтове hash.bg и crypto.bg.

Погребението ще е на 14 април на гробищата в столичния кв. " Бояна ".

Стамен приключва Стопанския факултет на Софийски университет през 1996г., а след това продължава образованието си в Германия. Работи две години по докторска дисертация в областта на банковия риск мениджмънт. След това стартира работа в Accenture (Anderson Consulting) в Мюнхен. По-късно работи като софтуерен инженер в start-up компания в Щутгарт. Точно преди 20 години – през 2004 година той напуща, с цел да живее от игра на онлайн покер. Завръща се в България през 2005 година и скоро по-късно основава първия у нас покер портал, емблематичният уебсайт igrach.com.

Това е повратен миг, който слага началото на по този начин нареченото българско покер общество. Започват да се провеждат от ден на ден шампионати, появяват се доста нови играчи, които се учат и поддържат в израстването си посредством конгреси, появяват се и обучителни материали на български език. Стамен Горчев е в основата на огромна част от всички по-значими процеси и събития в тази сфера, написа още BetNews.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР