Почина известният български певец на класическа музика Арсен Арсенов. Той

...
Почина известният български певец на класическа музика Арсен Арсенов. Той
Коментари Харесай

Напусна ни оперният певец Арсен Арсенов

Почина известният български артист на класическа музика Арсен Арсенов. Той остави светла диря в българското хорово и класическо пеене.

Арсен Арсенов бе дълготраен солист на квартет "България ", солист на Българската хорова шапка и на "Мистерията на българските гласове ", на "Черноморски донски казаци ".

Арсен Арсенов е роден в град София преди 85 години. Пял е дружно с Райна Кабаиванска в ансамбъла на ГУСВ. По това време стартира и дългогодишното му другарство с филмовия оператор проф. Венец Димитров. Бил е солист с Негово Светейшество, напомня offnews.

Има платинена плоча на Колумбия Пикчърс издадена през 1962 година в Япония. Неговият път не престават генерации артисти. По-малките му наследник Марио Арсенов приключва оперно пеене в НМУ и в Нов български университет, като е и стипендиант в майсторския клас на Райна Кабаиванска.

Синът му Николай Арсенов - е дълготраен оперен артист в "Арена ди Верона ", а негова внучка е младото дарование и ученичка на Райна Кабаиванска Кристин Арсенова, която в този момент стартира в този момент своята солистична кариера. "

Поклон пред паметта му!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР